Neemt het ‘Zondaarskind’ als bejaarde wraak op haar rivale?

De nieuwste Marion Pauw ligt in de winkel! Kijk daar zijn de fans van de met de Gouden Strop bekroonde schrijfster natuurlijk blij mee. Maar ik kan me ook voorstellen dat ze even schrikken. Waar haar vorige boeken vlotte thrillers waren over onderwerpen die dichtbij de lezer stonden, heeft ze deze keer een bijzondere keuze gemaakt. Ze duikt in de huid van de tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout.

Deze dame heeft altijd moeten vechten voor haar bestaansrecht. Ze belandt namelijk erg jong in een weeshuis waar nonnen geen enkel moment de teugels ook maar iets laten vieren. De Zusters van Liefde hebben het niet op het meisje, dat haar ouders en zusje verloor bij de brand in hun café. Zij vinden haar te brutaal, maar eigenlijk is het voor haar leeftijd een heel pientere dame.

We kijken met Truitje, zoals ze door haar ouders en zusje liefkozend werd genoemd, terug in de tijd. Marion Pauw heeft het boek zo geschreven dat je je heel makkelijk in haar kunt verplaatsen. Of het nu gaat om de tijd in het café, in het weeshuis, bij het gezin waar ze als hulp aan de slag gaat of als tachtigjarige die ter revalidatie in een bejaardenhuis is opgenomen. Dat maakt niet uit; alles leest even fijn.

Klinkt misschien niet zo spannend, maar dat is ‘Zondaarskind’ juist wel. Geertruida ontmoet op tachtigjarige leeftijd namelijk Frédérique Vos, de vrouw die haar ruim zestig jaar geleden ontzettend veel onrecht heeft aangedaan. Wat volgt is een verhaal vol flashbacks en plannen. Spannende plannen, maar zullen ze worden uitgevoerd?

Ik vond ‘Zondaarskind’ een indrukwekkend boek. Knap hoe een jonge vrouw een boek kan schrijven, waarbij ze zich verplaatst in een vrouw die leefde in een tijd die zij alleen van verhalen kent. Bijzonder hoe ze het op zo’n toon heeft kunnen schrijven dat je ook echt het verhaal van die tachtigjarige aan het lezen bent. En dat alles nog steeds op de Pauw-manier.

Lees ook:Loverboys: als je er met een getrouwd bent
Lees ook:Marian Mudder leest voor uit haar boek ‘Geluksblind’
Lees ook:Mailen met… Mark Traa over Prinses Paulina
Lees ook:Marion Pauw auteur Maand van het Spannende Boek 2015
Lees ook:Kendra Wilkinson schrijft autobiografie

Eén reactie op “Neemt het ‘Zondaarskind’ als bejaarde wraak op haar rivale?

  1. Patricia de Ryck

    Dit boek wordt verfilmd door NL Film:
    “We zijn heel blij de rechten van Zondaarskind te hebben kunnen verwerven. Op zich een logische stap dat er naar de boeken van Marion Pauw gekeken zou worden, zeker na de succesvolle verfilming van de boeken van Saskia Noort. Maar Zondaarskind is niet zomaar een literaire thriller, het is een bloedstollend kat-en-muisspel waarmee Marion Pauw bewijst dat wraak nooit verjaart. We verwachten de film najaar 2011 uit te gaan brengen. De ncrv heeft zich als omroep aan het project verbonden.”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.