Loverboys: als je er met een getrouwd bent

Misschien heb je Maria Genova al op tv gezien. Zij vindt het verschrikkelijk dat BNN de term Loverboys gebruikt als titel voor het nieuwe programma van Dennis Storm en Valerio Zeno (vanaf vrijdag 16 april op Nederland 3). Nu denk je misschien, waar maakt ze zich druk over. Nou, ze heeft wel degelijk een punt want deze journalist heeft zich de afgelopen tijd verdiept in loverboys voor haar boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer – 12 jaar getrouwd met een loverboy’.

In ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ beschrijft Maria Genova het leven van Anna. Waar deze Oost-Europese dame eerst zelf in handen valt van mensensmokkelaars – en gelukkig net op tijd gered wordt – om vervolgens te vallen voor de charmes van een man die werkzaam is als loverboy. Wat dat betreft een heel interessant verhaal.

Toch denk ik dat er meer te halen was geweest uit dit verhaal. Op de een of andere manier weet ze met de gekozen vorm me niet te raken. Ik weet wel dat het erg is wat Anna heeft meegemaakt, maar ik voel het niet. Als het verhaal full quote geschreven zou zijn, zou je er in getrokken worden. Iedere keer als je dat gevoel nu hebt, geeft de schrijfster haar kijk op het verhaal. Helaas, want daardoor schuif je het boek sneller aan de kant dan het eigenlijk verdient.

Heb jij ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ gelezen – en die zijn er veel, want het gaat goed met de verkoop van dit boek – en heb je een andere mening, laat het dan weten. Ik discussieer er graag over.

[isbn]9789054292975[/isbn]

Lees ook:Boektrailer: Vrouwen te koop – Maria Genova
Lees ook:Actuele klacht tegen foute ouders en falende jeugdzorg
Lees ook:Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller
Lees ook:Verwijzing naar Kim Holland uit boek van Patricia Perquin
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Ze straft de smeerlap ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.