Nemen wij Skinny Bitch voortaan mee in de kitch?

De hele ‘Skinny Bitch’-hype is een tijdje geleden helemaal aan me voorbij gegaan. Misschien ben ik daardoor wel extra nieuwsgierig naar het nieuwste werk van Rory Freedman & Kim Barnouin. De skinny bitches nemen je deze keer mee de keuken in. Want van al die praatjes over afslanken, krijg je natuurlijk wel honger.

‘Skinny Bitch in de kitch’ – dat klinkt natuurlijk hartstikke lekker, maar of de recepten dat ook zijn? Eerst maar eens ontdekken waar het eerste boek, en meteen ook het lijfboek van Victoria Beckham, over ging. Voordeeltje in crisistijd is dat de dames de inhoud al kort hebben samengevat. En dat betekent even heel kort gezegd: suiker, zoetstoffen, alle producten met witmeel en alle dierlijke producten inclusief zuivel zijn verboden. Producten worden één voor één afgeserveerd. Frisdrank, ook light, is ‘vloeibare satan’ en ‘koffie is voor mutsen’.

Maar wat mogen we dan wel eten… Nou ik sta meteen versteld van de voorstellen voor het ontbijt. Ik lust ‘s ochtends echt nog geen Frans roerpotje met onder andere bosuitjes en knoflook. Of ontbijtburrito’s met aardappel, zwarte bonen, chilipepers en vegetarische worstjes. En wat te bedenken van muffins als ontbijt. Okay, klinkt natuurlijk lekker. Maar is dat nu echt gezond?

Misschen zijn de voor ons vreemde keuzes helemaal niet zo raar in de Verenigde Staten, maar geef mij – en ik denk veel Nederlanders met mij – gewoon maar een lekkere bruine boterham met kaas. Eigenlijk geldt dat voor alle maaltijden wel. Ik vind het net allemaal iets te ver gezocht en dat zul je ook moeten doen voor de gevraagde producten. Zo zijn de Bragg’s Liquid Aminos alleen via internet te bestellen. En ook producten als seitan, sucanant, tahini en tempeh zijn volgens mij in de meeste supermarkten niet te vinden. Misschien is Nederland gewoon nog niet toe aan de ‘Skinny bitch in  de kitch’.

Gelukkig zijn de recepten, na de lange zoektocht naar de gevraagde producten, wel makkelijk. Dat is dan toch weer een voordeel. En natuurlijk zijn de dames weer lekker brutaal. Liefhebbers van Skinny Bitch zullen wat dat betreft echt weer van dit boek smullen.

Lees ook:Win Summer in the City
Lees ook:Snel slank met Dr. Frank
Lees ook:Lisette in Luilekkerland
Lees ook:Kookboek met superfood quinoa in de hoofdrol
Lees ook:Bewaar je kookverhaal met Belmondo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.