Uitgeverij Podium waarschuwt: Expliciete Roman!

‘Waarschuwing Expliciete Roman’ luidt de tekst op de sticker op de roman ‘Wij’ van de Vlaming Elvis Peeters. Verkoopstunt? Angst voor claims van geschokte lezers? Boekblad.nl vraagt het aan uitgever Joost Nijsen. Hij vertelt  dat de ingreep in eerste instantie bedoeld is om de boekhandel tegemoet te komen. “Het rumoert plezierig rond dit boek.”

“Ontwerper Ron van Roon had een gewaagde omslag gemaakt, waarop het woord WIJ lijkt te druipen van het bloed. Bovendien staat het er gekanteld op. De boekhandel vond het een lastig omslag. Peeters is geen bekende auteur en de titel is heel moeilijk leesbaar.”

En inderdaad slaat de waarschuwing ook op de inhoud. Nijsen tegen Boekblad.nl: “Het is inderdaad een heel expliciete roman, maar hij is gebaseerd op research van de schrijver. Die heeft tot in de gevangenis jongeren bezocht om zich te kunnen inleven in de duistere krochten van de pubergeest. Het is niet alleen seks seks seks, het is de broeierigheid van pubers tot in het extreme doorgevoerd.”

Lees ook:De Valk heeft mooiste boekomslag
Lees ook:Wie krijgt de titel ‘Boekhandel van het Jaar’?
Lees ook:Koen Peeters wint E. du Perronprijs met roman over Rwanda
Lees ook:100.000ste exemplaar aan Herman Koch overhandigd
Lees ook:Kan Sophie nog terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.