‘Jezus’ van Paul Verhoeven naar de VS

Het boek Jezus van Nazareth van filmmaker Paul Verhoeven verschijnt begin volgend jaar in de Verenigde Staten. Binnenkort komt het boek uit in Duitsland en ook uitgevers in Italië en Zuid-Korea hebben belangstelling voor de publicatie, liet uitgeverij J.M. Meulenhoff donderdag weten.

Jezus van Nazareth verscheen afgelopen zomer in Nederland. In het boek geeft Verhoeven een wetenschappelijke benadering van de historische figuur Jezus, waarbij hij hem wil ontdoen van ‘tweeduizend jaar christelijke inkleuring’. De regisseur stelt in zijn boek onder meer dat Jezus’ vader mogelijk een Romeinse soldaat is geweest die Maria verkrachtte en dat Jezus veel agressiever te werk ging dan in de Bijbel wordt gesteld.

Verhoeven ziet zelf nauwlettend toe op de Engelse vertaling, aldus de uitgever. “Hij wil dat het boek niet verkeerd geïnterpreteerd wordt”, zegt een woordvoerder. “We verwachten dat het boek in Amerika vooral vanuit fundamentele hoek zwaar bekritiseerd zal worden.” Ook de vertaling in het Duits volgt de filmmaker op de voet, aldus ANP.

Lees ook:Wie doodde Jezus? Een ongelooflijke geschiedenis
Lees ook:God bestaat niet en Jezus is zijn zoon
Lees ook:Bijbelboek als Nederlandstalig luisterboek beschikbaar
Lees ook:Kathleen McGowan duikt geschiedenis in
Lees ook:Bijbel nu ook als e-book verkrijgbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.