Bijbel nu ook als e-book verkrijgbaar

In 1455 drukte Johann Gutenberg de eerste bijbel op papier. Vanaf nu is de bijbel via de christelijke lifestyle webshop Yssa.nl ook als e-Bijbel (als digitaal boek dus) te koop. Wie straks gewapend met meerdere bijbelvertalingen naar de kerk wil, hoeft alleen een e-reader, i-Pad of iPhone mee te nemen.

“De e-Bijbel is beschikbaar in een aantal Nederlandse vertalingen. Sommigen in statige taal, anderen in spreektaal. We hebben de belangrijksten in onze downloadwinkel staan”, vertelt Dave van der Oest van webshop Yssa. “Een groot voordeel van de e-Bijbels is dat je er razendsnel in kunt navigeren. Ook kun je eenvoudig verschillende vertalingen raadplegen zodat je makkelijk kunt zien wat het verschil is tussen een vertaling die dicht bij de oorspronkelijke taal blijft en een vertaling in meer hedendaags Nederlands. Daarnaast kun je met veel e-readers ook aantekeningen in je e-Bijbel maken, wat natuurlijk prettig is voor het houden van bijbelstudies.”

Het aanbod van christelijke e-books neemt de laatste tijd snel toe. “Het zal niet lang meer duren voordat je ook een concordantie of bijvoorbeeld een bijbelcommentaar als e-book kunt kopen. Stel je voor: dan luister je straks naar de preek en kijk je meteen wat een bijbelcommentaar van de preektekst zegt”, aldus een enthousiaste Van der Oest.

De e-Bijbels hebben geen kopieerbeveiliging maar zijn voorzien van een digitaal watermerk. Kopiëren naar een andere e-reader is dan ook geen probleem. Wel blijft de naam van de eerste eigenaar in elke kopie zichtbaar.
De introductie van de e-Bijbel valt samen met de opkomst van christelijke e-boeken. Het aanbod ligt nu rond de honderd titels, maar het groeit dagelijks. Van der Oest: “We merken dat de christelijke markt in beweging is. Zowel uitgevers, als online aanbieders zijn druk bezig met het voorbereiden van nieuwe digitale uitgaves.”

Lees ook:De bijbel voor ongelovigen – het begin van Guus Kuijer
Lees ook:Bijbelboek als Nederlandstalig luisterboek beschikbaar
Lees ook:De Bijbel op de Zuidas
Lees ook:‘Jezus’ van Paul Verhoeven naar de VS
Lees ook:Filter Vertaalprijs naar Aai Prins voor vertalingen van Gogol

2 reacties op “Bijbel nu ook als e-book verkrijgbaar

  1. Boekhandel

    Het is een mooie ontwikkeling dat er extra vormen komen om een boek als de bijbel te lezen. Echter wat opvallend is dat de prijzen van ebooks nog steeds zo hoog liggen. Nu weten we wel dat het produceren van een e-book vrijwel even duur is als van een papieren boek, maar de distributie is veel goedkoper. Helaas werkt ook Den Haag niet mee omdat over ebooks 19% btw wordt geheven bij downloads en over papieren boeken slechts 6%.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.