Auteur publiceert verhaal via Twitter

De populaire micro-blogging site Twitter kan niet alleen gebruikt worden voor het verspreiden van nieuwtjes en persoonlijke berichten, maar ook voor het publiceren van een kort verhaal: een Amerikaanse auteur heeft Twitter ontdekt als publicatieplatform. Via dagelijkse berichten van maximaal 140 karakters kunnen haar lezers de wording van een science fiction verhaal volgen. Dit nieuws meldt Eburon.nl ons.

Clare Bell, een Amerikaanse science fiction auteur, gaat als eerste auteur ter wereld Twitter gebruiken voor het publiceren van een kort verhaal. Aanvankelijk dacht ze erover om het verhaal in de vorm van een dialoog te schrijven, waarbij elke hoofdrolspeler een eigen Twitternaam zou krijgen, maar uiteindelijk besloot ze om toch te kiezen voor de traditionele narratieve vertelvorm.

Elke dag post Bell een aantal Tweets met stukjes van het verhaal. De Twitterberichten worden verzameld op de website van de auteur, zodat lezers die midden in het verhaal binnenvallen ook het begin kunnen lezen. Er is nog geen naam verzonnen voor deze nieuwe vorm van publiceren, maar ongetwijfeld zal de naam ‘Tweetbook’ snel opduiken. Het idee om boeken te schrijven en/of te verspreiden via de mobiele telefoon is overigens niet nieuw; vooral in Japan zijn de zogenaamde Movels (Mobile Novels) al jaren een groot succes. Sommige Movels voeren in gedrukte vorm zelfs de toptien-lijsten van de Japanse boekverkopers aan.

Lees het hele artikel op Eburon.nl.

Lees ook:Ursula K. Le Guin wint voor de zesde maal de Nebula Award
Lees ook:Rosa Timmer schrijft live een verhaal op Twitter
Lees ook:Tweet the Plot: lezers schrijven samen twiller
Lees ook:MatchBoox met André Kuipers de ruimte in
Lees ook:Kluun toch zelf op Twitter

3 reacties op “Auteur publiceert verhaal via Twitter

  1. Patricia de Ryck

    Bedankt Annet, we houden je project in de gaten. Je mag ook altijd richting redactie mailen of twitteren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.