Waar is Mels gebleven?

De uitgever noemt ‘Voorbij Mels’ van Mireille van Hout een ‘verrassend, vlot geschreven, literair debuut voor liefhebbers van Leon de Winter en De oesters van Nam Kee’. Al is het boek al op 6 oktober verschenen, als ze zo overtuigd zijn,  moeten wij dit boek gewoon lezen.

Roos leidt een snel leven in de grote stad: een leuke baan, veel vriendinnen en een propvolle agenda. Wanneer ze de gladde charmeur Mels ontmoet, lijkt hij prima te passen in haar bruisende bestaan. Maar als Roos’ zorgeloze meisjesleven plotseling op zijn kop komt te staan door haar zwangerschap, heeft dat ook grote gevolgen voor Mels die in paniek spoorloos verdwijnt. Roos voelt zich verantwoordelijk voor zijn verdwijning en gaat samen met Mels’ stugge broer Lode op zoek naar hem. Een spannende zoektocht leidt hen naar de surfstranden van Spanje en Azië, maar ook langs de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Roos realiseert zich dat ze haar leven op een ander spoor moet zetten, met of zonder Mels.

‘Voorbij Mels’ is een geslaagd debuut. De schrijfster heeft gekozen voor een vlotte schrijfstijl, waardoor je ook echt door het boek heen vliegt. Helaas komen er veel, zogenaamd hippe Engelse termen, in het boek voor. Het is een keuze die sommige lezers enorm aanspreekt, maar ons stoort het een beetje. De Nederlandse taal is toch prachtig? Toch vinden we dit boek echt een aanrader, omdat het tot het eind een raadsel blijft waar Mels nu eigenlijk verblijft. Dat betekent dat we bladzijde na bladzijden verslonden om bij de ontknoping te komen.

Mireille van Hout studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woont met man en twee kleine kinderen in Amsterdam waar ze werkt als communicatieadviseur en tekstschrijver.

Lees ook:Kinderenboekenwek Prentenboek: Mies van Hout – Speeltuin
Lees ook:Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren
Lees ook:Als je niet weet waar je ongeboren kind is
Lees ook:23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme
Lees ook:De kostwinner: net zo verslavend als een lijntje coke?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.