Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren

Cruise control, een heerlijk zoetsappig, glamourous boek met een flinke vleug humor. Een boek dat alle ingrediënten bevat voor een echte chicklit namelijk: liefde, romantiek, drama en bovenal een leuk verhaal. Na een aantal bladzijden kun je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten wat Lara nou precies verbergt.

Het verhaal gaat over Lara, ze leidt een lekker leven. Ze is woordvoerder van een grote bank, komt op alle belangrijke borrels, heeft een affaire met een BN’er en heeft nog steeds goed contact met haar studievriendinnen. Toch maken haar vriendinnen zich grote zorgen en vinden dat Lara wel eens wat meer mag relaxen. Samen gaan ze op een Nijlcruise en maken heel wat dingen mee. Lara wordt steeds meer geconfronteerd met haar verleden en het leven wat ze nu leidt. De cruise hangt aan elkaar van wc-papiermummies en opdringerige verkopers, maar misschien is dat wel wat ze nodig heeft. Naast alle avonturen, ontmoet ze ook nog een heel speciaal iemand, zal dit haar redding zijn?

Het verhaal wordt beschreven vanuit Lara. Naast het hoofdverhaal worden ook haar gedachten over het verleden beschreven. Dit loopt als een rode draad door het boek heen en je komt zo steeds meer te weten over wat er zich allemaal in haar leven heeft afgespeeld. Het boek leest makkelijk weg en je hoeft niet na te denken over wat je leest. Je kunt met dit boek heerlijk op de bank kruipen en helemaal wegzinken in een wereld van mummies, piramides, romantische dates en heerlijk weer.

Alle situaties in het boek worden zo gedetailleerd beschreven dat je echt het idee hebt of je erbij bent. Dit kan af en toe ook wel ietwat langdradig zijn, maar zeker niet storend. Het boek is heel herkenbaar voor iedereen. Niet alleen de leuke dingen uit het leven worden beschreven maar ook de minder leuke dingen. Doordat het boek een humoristische toon heeft is dit niet overheersend en blijft het een echte chicklit.

Kortom, een heel herkenbaar verhaal, met alle aspecten uit het echte leven gedetailleerd uitgewerkt. Een feelgood boek, met een duidelijke boodschap. Naar mijn mening is dat: werk is belangrijk, maar niet alles. Neem tijd om te relaxen en ren niet weg voor de dingen die in het verleden zijn gebeurd. Een heel goed geschreven verhaal, waar ik echt de tijd voor heb genomen. Een aanrader voor iedereen.

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Spannende avonturen met de Secret Scouts
Lees ook:Boekenblog leest ‘Verborgen verleden’ van Els Ruiters
Lees ook:Boekenblog leest meeslepende 60 dagen van Gillian King
Lees ook:Maria Mosterd: geloofde jij haar?
Lees ook:Het geweldig humoristische boek van Daphne Deckers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.