Maak kennis met Karen Russell

Helaas is Crossing Border helemaal uitverkocht, maar we willen je toch kennis laten maken met een schrijfster die bij dit festival aanwezig is. Zo wordt Karen Russell door New York Magazine één van de meest getalenteerde mensen onde rde 26 genoemd. En stond ze op de lijst van meest getalenteerde auteurs van Granta, met onder meer Nicole Krauss en Jonathan Safran Foer.Russell (1981) debuteerde in 2008 met ‘Het astronomische logboek voor zomermisdaden’. Ze is geboren in Miami, studeerde aan de Columbia University en woont in New York waar ze aan een roman werkt. Haar verhalen getuigen van een ongelooflijke verbeeldingskracht. Tegen de achtergrond van de ongetemde wildernis en de spookachtige moerassen van de Everglades houdt de schrijfster ons een magische spiegel voor. Tegelijkertijd worden de verhalen onvergetelijk door de universele emoties die ze beschrijft. Russells schrijfstijl is tegelijkertijd verbazingwekkend lieflijk en surreëel.

Dat we haar werk zeker moeten lezen, vindt ook Hella S. Haasse. Over het boek van Russel zegt zij: “Een buitengewoon originele en goedgeschreven verhalenbundel. Russell schrijft met veel humor over de eigenaardige, fascinerende en soms lugubere wereld van pubers.” Elle noemt haar een ‘wonderkind’ en Time Out New York laat weten ‘Weinig schrijvers van haar leeftijd hebben zo’n unieke en overtuigende stem die je meeneemt naar een duister en onstuimig gebied.’

Als je haar niet op Crossing Border hebt gezien, is het dus zeker de moeite waard om ‘Het astronomische logboek voor zomermisdaden’ er eens bij te pakken.

Lees ook:Crossing Border Festival uitverkocht
Lees ook:Crossing Border ook naar Glasgow
Lees ook:Maak kennis met Catherine O’Flynn
Lees ook:Festival Crossing Border dit najaar ook in Antwerpen
Lees ook:Liddie Austin interviewt Connie Palmen bij SLAU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.