Festival Crossing Border dit najaar ook in Antwerpen

Het culturele festival Crossing Border vindt dit najaar daags na de vertrouwde editie in het Nederlandse Den Haag, op 22 november ook plaats in Antwerpen. Al gaat het in de Scheldestad om een eendaagse ‘best of’. Het evenement wil de grenzen tussen muziek, film en literatuur overstijgen. Naast het bestaande Haagse kantoor wordt een kantoor in Antwerpen geopend.

“Vanuit diverse landen komen al jaren verzoeken binnen om het Crossing Border-concept ook daar op te starten. Dit gaat nu gebeuren. Aansluitend op het Crossing Border in Nederland (18-21 november) zal op 22 november in een intieme setting een prachtige selectie van artiesten in Antwerpen optreden”, aldus festivaldirecteur Louis Behre.

Centraal staat de combinatie literatuur, muziek en film waarbij in het verleden al “grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld succesvol samen optrekken met talentvolle (nog) onbekende artiesten”, luidt het in een persbericht. Het festival is te vergelijken met De Nachten in cultureel centrum deSingel in Antwerpen. In Den Haag gaat het festival al door sinds 1993. Vanaf april 2009 zal het festival de activiteiten uitbreiden naar Antwerpen.

Zo is van het festival het kleinere BorderKitchen afgeleid, waar het hele jaar door optredens en interviews plaatsvinden van naar eigen zeggen veelal grote internationale auteurs over hun net verschenen boek in een intiemere setting. “De auteurs van de BorderKitchens in Den Haag treden de dag voor of na hun optredens ook in Antwerpen op.”

Lees ook:Crossing Border Festival uitverkocht
Lees ook:Crossing Border ook naar Glasgow
Lees ook:Eerste namen Crossing Border bekend
Lees ook:Maak kennis met Karen Russell
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón exclusief op festival City2Cities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.