Voorproefje: De filmvertelster Hernan Rivera Letelier

Dit weekend kun je genieten van het begin van de prachtige roman van Hernan Rivera Letelier ‘De filmvertelster’. Als je verder lees, kun je uiteindelijk het pdf-bestand downloaden en genieten van de eerste hoofdstukken van dit boek.

‘De filmvertelster’ speelt zich af in de woestijn van Chile, de droogste ter wereld. Maria Margarita is de dochter van een invalide mijnwerker. Net als iedereen in het afgelegen dorp, is ook een van háár favoriete bezigheden om naar de enige bioscoop te gaan die het dorp rijk is, waar films worden vertoond met Marilyn Monroe, Gary Cooper, Charlton Heston, of Mexicaanse films vol liedjes. Er is niet altijd geld om met het hele gezin te gaan, maar dat wordt opgelost door een van hen eropuit te sturen en wel degene die het best de film kan navertellen.

Dat is Maria Margarita want na de wedstrijd waarin ieder kind aan de beurt komt, wordt zij de ‘officiële’ filmvertelster. Zó goed is ze, dat na verloop van tijd het hele dorp komt luisteren en ze verdient er zelfs wat geld mee voor de familie. Totdat Maria Margarita als filmvertelster bij iemand thuis komt. Het bezoek betekent een noodlottig keerpunt in het bestaan van de familie, en zelfs van het hele dorp.

Klik hier en download de eerste hoofdstukken van ‘De filmvertelster’

[isbn]9789056723507[/isbn]

Lees ook:De Eetclub-trailer
Lees ook:Het geheim van genot
Lees ook:Roman Arnold Grunberg verfilmd
Lees ook:Gelukkige huisvrouw in april in bioscoop
Lees ook:12 Years a Slave wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.