Bekijk de eerste beelden van Het Diner – De Film

De boekverfilming van Het Diner van Herman Koch draait vanaf 7 november in de bioscoop. Van de roman werden meer dan 650.000 boeken verkocht en werd het wereldwijd in 37 landen uitgebracht. De hoofdrollen in Het Diner worden vertolkt door Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten. Bekijk de eerste beelden hier op Boekenblog.

De broers Serge (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul Lohman (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

Menno Meyjes werkte jarenlang in Hollywood en is bekend als scenarioschrijver van de met elf Oscars genomineerde film The Color Purple en werkte hij samen met regisseur Steven Spielberg aan de film Indiana Jones and the Last Crusade. In 2008 regisseerde Meyjes de film Manolete met Penélope Cruz en Adrien Brody in de hoofdrollen. Verder regisseerde hij Martian Child en Max, beide met John Cusack in de hoofdrol.

Lees ook:Blue bittersweet Ilse DeLange is titelsong Het Diner
Lees ook:Daan Schuurmans vindt eten in Het Diner tegenvallen
Lees ook:Verfilmd: Terug naar de kust – Saskia Noort
Lees ook:Film Publieke Werken met Gijs Scholten van Aschat
Lees ook:De Club van Lelijke Kinderen wordt verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.