Blue bittersweet Ilse DeLange is titelsong Het Diner

‘Blue Bittersweet’ van Ilse DeLange is de titelsong van de verfilming van Het Diner. De film is een bewerking van de bestseller van Herman Koch. De hoofdrollen in ‘Het Diner’ worden vertolkt door Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten. ‘Het Diner’ draait vanaf donderdag 7 november 2013 in de bioscoop.

“Ik vind het een enorme eer dat mijn nummer de titelsong is van Het Diner”, aldus Ilse. “Ik heb de film al gezien en was meteen enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Het is erg bijzonder dat mijn nummer de visuele ondersteuning van deze film krijgt. De emotie wordt dan versterkt door de prachtige beelden van de film. De titel ‘Blue Bittersweet’ geeft al meteen een dubbel gevoel aan; het is zowel donker als zoet. Een beetje mysterieus, en dat paste één op één bij deze film.”

‘Blue Bittersweet’ is afkomstig van het album ‘After The Hurricane – Greatest Hits & More’ dat op vrijdag 25 oktober 2013 uitkomt. Het is een van de vier nieuwe songs op dit album, dat tevens haar 15 grootste hits bevat. Met dit album kijkt Ilse niet alleen terug op haar carrière tot nu toe, maar laat ze alvast horen wat er nog in het verschiet ligt. De single ‘Blue Bittersweet’ is vanaf morgen op de radio te horen, vanaf aanstaande vrijdag is de single te downloaden.

Synopsis Het Diner
De broers Serge Lohman (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

www.hetdinerdefilm.nl

Lees ook:Bekijk de eerste beelden van Het Diner – De Film
Lees ook:Daan Schuurmans vindt eten in Het Diner tegenvallen
Lees ook:Verfilmd: Terug naar de kust – Saskia Noort
Lees ook:Moke maakt titelsong voor film Daglicht
Lees ook:Boekenweek tv-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.