Boekenwolk: unieke bibliotheek met digitale kinderboeken

Kinderen in Nederland en België zijn een bijzondere bibliotheek rijker: Boekenwolk, een bieb die 24 uur per dag open is en waar de biebboeken nooit uitgeleend zijn. De kinderboeken staan online en zijn te lezen op de iPad.

“Boekenwolk is misschien niet de enige online bibliotheek, maar wel de eerste met uitsluitend kinderboeken,” vertelt Rikky Schrever, freelance redacteur en bedenker van de digitale bieb. Zij wil met haar initiatief kinderen stimuleren om meer digitaal te lezen. “Je kunt films bekijken op de iPad, of spelletjes doen, maar kinderboeken zijn er niet of nauwelijks. Zo kwam ik op het idee van Boekenwolk.”

Ouders sluiten een abonnement af, waarna de kinderen onbeperkt kunnen lezen. Hiervoor is een internetverbinding noodzakelijk. “Boekenwolk is een website. Je hebt dus wifi nodig, maar dat heb je tegenwoordig vrijwel overal”, aldus Schrever. “En het mooie is dat je niets hoeft te downloaden. Je hebt altijd toegang tot een schat aan boeken.”

Voor iets meer dan vijf euro per maand krijgt een gezin toegang tot alle kinderboeken die in Boekenwolk zweven. Op het moment van lancering zijn dat er ruim tweehonderd en daar komen regelmatig nieuwe titels bij van bekende uitgeverijen uit Nederland en België. Onder meer uitgeverij Gottmer, Kluitman, de Eenhoorn, de Vier Windstreken en uitgeverij Holland hebben zich al aangesloten; met andere uitgeverijen is Schrever nog in gesprek.

www.boekenwolk.nl

Lees ook:De prinses met de lange haren in de app Kinderboeken
Lees ook:Nederlands kinderboek op iPhone, iPad en iPod touch
Lees ook:iPad succes uit Nederland: Me the Media
Lees ook:De vertragingsapp – lezen terwijl je wacht
Lees ook:Prinses Laurentien opent landelijk project Kinderzwerfboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.