Het uitgeven van een boek. Hoe pak je dat aan?

Niet alleen schrijvers, maar ook veel fotografen en kunstenaars dromen over het maken van een boek. Een groot aantal gaat een keer in zijn/haar carrière op zoek naar een uitgever of besluit het magnum opus in eigen beheer uit te geven. Tijdens de middag over ‘Het uitgeven van een boek’, op donderdag 14 maart, ontvang je uitgebreide informatie over de uitgeverswereld anno 2013.

Wat komt er kijken bij het uitgeven van een boek? Hoe benader je uitgevers? En vormgevers? Goed. Je gaat je boek in eigen beheer uitgeven. Hoe krijg je geld bij elkaar? Crowdfunden? En dan… is je boek er. Maar waar moet je boek liggen en hoe pak je dat aan? Voor al deze vragen en meer kom op donderdag 14 maart van 14.00 – 17.00 uur naar bkkc in Tilburg.

Specialisten uit het vak vertellen je wat je moet weten als je een boek wilt uitgeven. Wat je moet doen. En wat vooral niet. Want er komt veel bij kijken. Jij weet wat je wilt publiceren, zij vertellen hoe je dat het beste aanpakt. Daarom beginnen we bij het begin. De uitgever. Als eerste spreker komt Paul van Mameren (directeur Lecturis drukkerij/uitgeverij) aan het woord. Gevolgd door Chris van Koppen (directeur-bestuurder bkkc/uitgever). Luc Begas (financieel adviseur bkkc) zal je daarna bijpraten over de financiële aspecten . En vervolgens vertelt Claudette van de Rakt (fotografe en ervaringsdeskundige crowdfunding) over haar succesvolle ervaring van haar boek “I am a girl’, dat ze in 2012 kon realiseren door crowdfunding.

Het is niet alleen maar luisteren. Je mag zelf ook in actie komen. bkkc biedt deze middag namelijk de mogelijkheid aan makers, om werk in een pitch van 3 minuten onder de aandacht brengen van de sprekers en de deelnemers. Er is plaats voor maximaal vijf pitches. Geef op het inschrijfformulier op de website aan of je hier gebruik van wilt maken. bkkc houdt zich wel het recht voor een keuze te maken uit het aanbod.

Praktisch
wanneer | donderdag 14 maart
tijd | 14.00 – 17.00 uur
kosten | 70 euro
waar | bkkc, spoorlaan 21 i-k, tilburg
aanmelden en meer info | www.bkkc.nl/uitgevenboek

Lees ook:Zoek je een uitgever of breng je je boek in eigen beheer uit?
Lees ook:Uitgeven in eigen beheer in Nederland groeit stevig
Lees ook:Nederlanders dromen van eigen boek
Lees ook:Boekengilde: boeken schrijven, maken én drukken
Lees ook:Colofon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.