Umberto Eco en Robert Fisk op Mind The Book

Internationale Kunstcampus deSingel Antwerpen en Kunstencentrum Vooruit Gent organiseren vanaf 2011 samen Mind The Book. Dit nieuw, jaarlijks ‘internationaal Festival voor de Geest’, stelt het engagement van schrijvers en denkers centraal.

Mind The Book stimuleert een ‘meeting of minds’ tussen schrijvers en lezers; laat het publiek op ontdekkingstocht gaan in het nieuwe aanbod van fictie- & non-fictieboeken, graphic novel en poëzie; presenteert een kwalitatief aanbod aan bibliofiele uitgaven; ontsluit de wereld van het digitale boek (internationale primeur!); reikt de CeLT-prijs uit voor het best geschreven artikel in een Vlaams Literair Tijdschrift; confronteert met debatten over heikele literaire & actuele thema’s; daagt andere kunstendisciplines uit om standpunten, meningen en confrontaties op te zetten (voor deze editie wordt een samenwerkingsverband ontwikkeld met MHKA en Cinemazuid).

De internationale Keynotesprekers van de eerste editie staan symbool voor de ambitie en de kwaliteit die het festival nastreeft. De Britse journalist, auteur en Midden-Oosten kenner Robert Fisk is op zaterdagavond te gast en Umberto Eco, Italiaans schrijver, semioticus en filosoof sluit Mind The Book op zondag af.

Lees ook:Eerste Europese Social Media boek
Lees ook:UNESCO Wereldboekendag; ontvang gratis e-book
Lees ook:Utrecht krijgt nieuw literatuurfestival
Lees ook:Ingrid Betancourt gast Mind The Book
Lees ook:Onbederf’lijk Vers ook dit jaar weer in Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.