Zeventig procent senioren vindt leven boekwaardig

Uit het onderzoek in het kader van de Boekenweek onder leden van seniorencommunity Goedenwel blijkt dat boeken nog steeds populair zijn. 81% van de ondervraagden koopt weleens een boek. Meer dan de helft koopt soms een boek tijdens de boekenweek, 12% doet dit altijd. Veel senioren geven aan wel eens een dagboek bij te houden. En 70% is van mening dat over zijn leven een boek zou kunnen worden geschreven. Wellicht dat privacy hen weerhoudt, want de open boeken zijn met 22% in de minderheid. “Sommige dingen zijn privé”, zegt 70%.

Het thema van de 75e boekenweek is Titaantjes – Opgroeien in de letteren. Goedenwel stelde een vraag die bij dit thema past: ‘waarvoor zou u uw ‘jonge ik’ willen behoeden?’ Verkeerde keuzes in relatie tot familie en vrienden staat met 21% op de eerste plaats, gevolgd door verkeerde keuzes in de liefde (18%). 13% had zichzelf graag behoed voor verkeerde carrière keuzes.

“Afgelopen maand werd onze website 220.000 keer bezocht. Onze artikelen zijn erg populair onder de bezoekers. Wij vroegen ons af of er nog wel boeken worden gelezen.”, aldus Dana Mons, community manager van Goedenwel. “En dat gebeurt! Even doorvragen leerde ons overigens wel dat het lidmaatschap van een bibliotheek minder populair is geworden. In de afgelopen 20 jaar zegde 27% van de ondervraagden zijn lidmaatschap op.”

Lezen is een populaire bezigheid voor senioren. Uit onderzoek van seniorencommunity Goedenwel komt naar voren dat 34% van de senioren dagelijks een boek pakt, gevolgd door 22% die wekelijks leest. Door de komst van internet is 25% minder boeken gaan lezen, maar voor 70% gaat er niets boven een echt boek. Aan het onderzoek deden 577 senioren mee, waarvan de grootste groep in de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar valt.

(Bron: Persbericht Goedenwel)

Lees ook:Boekenweek van start; 80ste keer alweer
Lees ook:Een kijkje achter de tralies…
Lees ook:Boeken nog steeds populair bij scholieren
Lees ook:79e Boekenweek start morgen; @Boekenblog weer actueel
Lees ook:Leer betere keuzes maken met ‘Beslist’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.