Boekenweek geëerd met postzegel – primeur TNT

Koninklijke TNT Post eert de 75e Boekenweek met een bijzondere postzegel: de Boekenweekpostzegel is tegelijkertijd een boekje van drie bij vier centimeter. Joost Zwagerman schreef hiervoor een kort verhaal dat aansluit op zijn Boekenweekgeschenk ‘Duel’, maar ook zelfstandig kan worden gelezen. Richard Hutten tekende voor het ontwerp. De Boekenweekpostzegel is een ontwerptechnisch hoogtepunt: nooit eerder werd een postzegel uitgegeven in de vorm van een boek. De postzegel kent een oplage van 266.000 stuks. De uitgiftedatum is dinsdag 9 maart. De 75e Boekenweek vindt plaats van woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart en heeft als motto TITAANTJES – Opgroeien in de letteren.

De Boekenweekpostzegel is ontworpen door Nederlands ontwerper Richard Hutten die samen met Damian Tatangelo, David Schäublin, Michaela Tomiskova en Joep Huisinga het ontwerpteam vormde. Uit zijn ontwerpen spreekt een vitale eigenzinnigheid en een onstuitbare drang tot innovatie. “Op de postzegel is de suggestie van ruimtelijkheid aanwezig”, legt Richard Hutten uit. “Daarop is namelijk een foto afgebeeld van een driedimensionale opstelling, die we in de studio met alle Boekenweekgeschenken van 1932 tot 2010 hebben opgebouwd, om zo het jubileum van de Boekenweek te verbeelden.”

De frankeerwaarde van de Boekenweekpostzegel is  € 2,20, bestemd voor poststukken tot 500 gram zoals bijvoorbeeld een boek. Naast deze postzegel brengt TNT Post ook een postzegelmapje en een eerstedagenvelop uit. De Boekenweekpostzegel is naast de reguliere verkooppunten tijdens de 75e Boekenweek ook te koop in de boekhandel.

(Persbericht Stichting CPNB)

Lees ook:Postzegel is tegelijkertijd boek van Joost Zwagerman
Lees ook:Boekenbal der Titanen opent 75e Boekenweek
Lees ook:Boekenweek: Nederlanders kopen weer meer boeken
Lees ook:Gratis treinen op zondag 14 maart met Boekenweekgeschenk
Lees ook:Boekenweek 2015: Waanzin thema tachtigste editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.