Oeroeg in beeld en geluid via multitouch tafel

Ruim 20 bibliotheken in het hele land laten hun bezoekers de komende maand in beeld en geluid kennismaken met het boek ‘Oeroeg’ van Hella Haasse én met een nieuw technisch snufje: de multitouch tafel. Dit is een tafel met een ingebouwd aanraakscherm dat hypergevoelig op je vingers reageert. Je kunt er beelden razendsnel mee manipuleren: ze naar je toe trekken, ze groter maken en er filmpjes mee activeren bijvoorbeeld en dat alles met meerdere mensen tegelijk.

Speciaal voor Nederland Leest is er in de archieven van Beeld en Geluid, het Filmmuseum, het Nationale Archief én het privé archief van Hella S. Haasse een schat aan materialen bij elkaar gezocht en geschikt gemaakt voor de multitouch tafel. Deze Nederland-Leesttafel zal in oktober en november in 21 Nederlandse bibliotheken te zien zijn. In zestien daarvan staat de tafel als een tijdelijk voorproefje en vijf bibliotheken zijn al in het bezit van een multitouch tafel.

De Nederland-Leesttafel is te zien en te voelen in Hoogeveen(23-30 okt), Almere Stad (23-30 okt), Leiden (23-30 okt), de Maastrichter vestiging Malpertuis (23-30 okt) , Groningen (30 okt-6 nov), Zwolle (30 okt-6 nov), Den Helder (30 okt-6 nov), Weert (30 okt-6 nov), Sneek (6-13 nov), Veenendaal (6-13 nov), Hoorn (6-13 nov), Giessen (6-13 nov), Assen (13-20 nov), Amersfoort (13-20 nov), Hilversum (13-20 nov) en Nijmegen (13-20 nov) en tussen 23 oktober en 20 november in Rotterdam, Middelburg, Den Haag, Huizen / Laren / Blaricum en Delft.

(Persbericht Vereniging Openbare Bibliotheken)

Lees ook:Hella S. Haasse overleden – verzameling nieuwsberichten
Lees ook:Hella Haasse op radio en tv
Lees ook:Theaterrechten Oeroeg verkocht
Lees ook:Eenmalige Oeroeg-voorstelling vormt slot Nederland Leest
Lees ook:Margot Dijkgraaf schrijft boek over oeuvre Hella S. Haasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.