Theaterrechten Oeroeg verkocht

MATZER Theaterproducties – en Bos Theaterproducties hebben de theaterrechten van de roman ‘Oeroeg’ van Hella S. Haasse verworven. Oeroeg is een van de bekendste boeken van de vorig jaar overleden schrijfster Hella S. Haasse. Het boek is in elf talen vertaald en wordt nog altijd veel gelezen.

De voorstelling zal op zijn vroegst in het seizoen 2013/14 te zien zijn. Oeroeg wordt opnieuw een coproductie tussen MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties. Zij maakten eerder samen onder andere de succesvolle theaterproducties ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van Paulo Giordano en ‘Knielen op een bed violen’ van Jan Siebelink.

Uitgeverij Querido, uitgever van het werk van Hella S. Haasse, is zeer verheugd dat het boek voor het toneel bewerkt zal worden. Redacteur Patricia de Groot: “‘Oeroeg’, de debuutroman van Hella S. Haasse, is een klassieker, een tijdloos boek. Hoe uniek haar schrijftalent was, blijkt wel uit het feit dat haar eersteling zestig jaar later nog steeds zoveel gelezen wordt – en nu zelfs op de planken komt!”

[isbn]9789021440286[/isbn]

Lees ook:Oeroeg van Hella S. Haasse lovend ontvangen in buitenland
Lees ook:Schrijfster Hella S. Haasse overleden
Lees ook:Schrijfwedstrijd Hella S. Haasse groot succes
Lees ook:Nagelaten verhalen Hella S. Haasse verschijnen op sterfdag
Lees ook:Oeroeg van Hella S. Haasse gekozen voor Nederland Leest 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.