Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen krijgt nu ook musical

De ‘Hoe overleef ik…’ boeken van Francine Oomen zijn immens populair bij Nederlandse meiden. Er gingen al bijna twee miljoen exemplaren van de elf delen over de toonbank en in bibliotheken is Oomen al jaren de meest uitgeleende auteur. Ook bijbehorende producten als het tijdschrift, de film, taalgidsjes, stress-survivalgids en online community zijn een groot succes. En nu komt daar komend theaterseizoen de musical bij. Vanaf oktober 2009 brengt producent Theater Familie ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen’ op de planken.

De musical vertelt het verhaal van Rosa’s leven, dat op z’n kop staat wanneer ze verhuist. Ze moet dealen met een hoop veranderingen: een nieuwe school, een stiefvader en de komst van een bejaarde-liefdesbaby. En dan wordt ze ook nog voor het eerst verliefd. Hoe overleeft ze dat allemaal? Naast Rosa, Esther en Jonas staan er in totaal acht acteurs op het podium. Samen spelen zij een voorstelling vol herkenning, humor, vrolijke en verdrietige liedjes, absurde en leerzame situaties en natuurlijk: veel survivaltips!

Op zondag 15 november zal de première plaats vinden in Tilburg. De regie is in handen van Bruun Kuijt, script en liedteksten zijn van Heleen Verburg.

Lees ook:Francine Oomen meest gelezen kinderboekenauteur van 2009
Lees ook:Feest @boekenblog – Win dvd Hoe overleef ik… Mezelf
Lees ook:Francine Oomen schrijft; Hoe overleeft Rosa in New York
Lees ook:Francine Oomen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen

Eén reactie op “Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen krijgt nu ook musical

  1. Patricia de Ryck

    De AVRO gaat een tv-serie ontwikkelen gebaseerd op de zeer succesvolle Hoe overleef ik…-boeken van Francine Oomen. De AVRO zal Hoe overleef ik de brugklas?, Hoe overleef ik mezelf’? en Hoe overleef ik mijn eerste zoen? samenvoegen tot één serie. De scenario’s worden geschreven door Carly Schuit en Maarten Lebens, Remy van Heugten tekent voor de regie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.