Francine Oomen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011

Francine Oomen heeft met haar boek ‘Hoe overleef ik (zonder) dromen?’ de Prijs van de Jonge Jury 2011 gewonnen. Het is de vijfde keer dat Francine Oomen de Prijs van de Jonge Jury wint. Zij won deze prijs ook in 2004, 2005, 2006 en 2010.

De Prijs van de Jonge Jury is de publieksprijs voor het beste jeugdboek voor 12 tot 15-jarigen. Dit jaar heeft een recordaantal van ruim 10.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar zijn stem uitgebracht.

In ‘Hoe overleef ik (zonder) dromen?’ ligt Rosa’s hart in de kreukels nadat het uit is gegaan met haar vriend Neuz. Ze bindt het echter dapper met touwtjes aan elkaar: als je droom niet uitkomt, moet je een nieuwe zoeken, toch? Ook dit deel van de serie is geïllustreerd door Annet Schaap.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Francine Oomen meest gelezen kinderboekenauteur van 2009
Lees ook:Francine Oomen schrijft; Hoe overleeft Rosa in New York
Lees ook:Kinderen kiezen
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen
Lees ook:Prijs Kinderjury gewonnen door Stilton en Oomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.