Marleen Janssen: ‘Chocoladekoeken tegen de heimwee’

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Vandaag ‘Snoepreis’ door Victor Meijer.

De moeder is niet helemaal in orde. Ik denk een borderliner. Ze gaat met haar hoofd op de tramrails liggen (zie eerste zin) en gilt: ‘Me mato, me oyes?’ Dat betekent: Ik maak me van kant, hoor je? De zoon – tien jaar – eet snoep, heel veel.

De moeder ontvoert haar zoon in feite, ze haalt hem weg bij zijn vader en dwingt de jongen zijn loyaliteit te vergruizen. Dat kan natuurlijk niet. Ieder kind blijft eeuwig loyaal aan beide ouders. De moeder dwingt haar zoon te zeggen dat zijn vader een klootzak is, een ‘hijo de puta’. Hij krijgt het bijna niet uit zijn mond, maar hij weet ook dat hij, als hij zwijgt, de woede van zijn moeder over zich afroept. Dus hij zegt het. En hij eet die dag van ellende niets meer. Zélfs geen Phoskitos.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Marleen Janssen: ‘Stel dat je getrouwd bent met een moordenaar ‘
Lees ook:Marleen Janssen: Als het ongeluk niet was gebeurd…
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Hij prostitueert zich om zijn zus te redden’
Lees ook:Marleen Janssen: Liefde en ergernis tussen moeder en zoon
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Je ziet de puber al ontwaken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.