Je tweede jeugd begint nu – fit met Ard Schenk

Het boek ‘Je tweede jeugd begint nu’ van Ard Schenk en Edwin van den Dungen krijgt amper twee weken na de release een tweede druk. Van het boek zijn sinds de verschijning op 9 november al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Gezond en fit blijven tot op hoge leeftijd is in de 21e eeuw geen vanzelfsprekendheid. Terwijl artsen beter dan ooit in staat zijn ons leven eindeloos op te rekken, leeft het gros van de mensen ongezonder dan ooit tevoren. Het probleem zit hem in onze leefstijl: we bewegen te weinig en eten vaak te veel. De oplossing is een structurele verandering; een andere manier van leven waarbinnen bewegen een geïntegreerd onderdeel van ons bestaan is, en gezonde voeding een uitgangspunt.

Ard Schenk en Edwin van den Dungen sloegen de handen ineen en maakten een toegankelijk, inspirerend en praktisch boek boordevol informatie, dat ervoor zorgt dat iedereen fit kan worden. Ook als je nu al wat ouder bent en een slechte conditie hebt.

Zij hebben daarvoor een methode ontwikkeld die zich makkelijk laat samenvatten als de FIT Methode, die uit drie essentiële stappen bestaat:
Stap 1: Foute voeding inruilen voor gezondere alternatieven
Stap 2: Iedere dag in beweging blijven
Stap 3: Trainen voor uithoudingsvermogen en kracht

In het inleidende hoofdstuk legt Ard Schenk uit waarom hij – ook nu hij de zestig ruimschoots is gepasseerd – nog iedere dag volop beweegt en regelmatig traint om zijn conditie op peil te houden. Ook geeft hij een aantal handige tips die kunnen helpen om zelf met de nieuwe leefstijl aan de gang te gaan. Daarbij laat hij niet alleen de ervaring spreken van de jaren waarin hij als schaatser de wereldtop domineerde, maar deelt hij ook de praktijkkennis die hij gedurende de afgelopen veertig jaar als fysiotherapeut heeft opgedaan.

Ard Schenk was in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw een uitzonderlijk succesvol schaatser. Jarenlang domineerde hij de wereldtop, getuige vier Europese en Wereldtitels, drie gouden en één zilveren Olympische medaille en vele nationale en internationale records. Daarnaast is hij al 36 jaar fysiotherapeut.

Ard Schenks drijfveer om aan dit boek mee te werken komt voort uit zijn contacten met de patiënten uit zijn praktijk. Dagelijks wordt hij geconfronteerd met de gevolgen van een zittend bestaan vaak in combinatie met een ongezond eetpatroon.

[isbn]9789461620736[/isbn]

Lees ook:Sonja Bakker wordt opgevolgd door Bep
Lees ook:Leve je lijf
Lees ook:Je persoonlijke coach op de weg naar succes
Lees ook:Je onbewuste inzetten en voor altijd slank lijf
Lees ook:Zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.