Je onbewuste inzetten en voor altijd slank lijf

Goed nieuws voor jojo-ers en eeuwige lijners: er is een manier om voor altijd slank te zijn, zonder dat het je veel moeite kost. Mariska Boog combineerde haar ervaring als gedragscoach en organisatieadviseur met haar kennis over het effect van voeding tot een vernieuwende aanpak tegen overgewicht. Het onbewuste dieet is een stap-voor-stap-handleiding om voor altijd die extra kilo’s kwijt te raken.

Van wonderpillen tot driedagenkuur: volgens advertenties op het internet en in lifestylebladen is afslanken kinderlijk eenvoudig. Hoe kan het dan dat zoveel mensen continu blijven strijden tegen overgewicht? Dat ze ondanks hun zelfdiscipline steeds opnieuw terugvallen in hun oude gewoontes en daarmee naar hun oude gewicht?

Dat komt volgens Boog omdat die diëten uitsluitend voorschrijven wát en hoevéél je moet eten en volledig voorbijgaan aan de oorzaak van het te veel eten. Zij gaat er in haar methode juist vanuit dat er altijd een oorzaak is voor overeten. Via Het onbewuste dieet krijgt de lezer inzicht in die oorzaken en leert hij ze op te sporen en op te lossen. Met als resultaat: een gezonder en slanker lichaam.

Boog heeft zelf ervaren hoe moeizaam en frustrerend het lijnen kan zijn. Na jaren van afvallen en weer aankomen ontdekte ze de oplossing uiteindelijk in haar eigen vakgebied. Op basis van bestaande managementtheorieën ontwikkelde ze een succesvolle methode om af te vallen. De insteek: alleen door je overtuigingen en gedragspatronen om te zetten naar nieuwe, constructieve gedachten over jezelf, je gewicht en wat je eet, bereik je blijvend resultaat. Boog: “De kern van deze methode is dat ik niet alleen aandacht besteed aan het fysieke niveau, maar ook aan het mentale, het emotionele en het spirituele niveau. Door op al deze verschillende niveaus te werken, ben ik ook zelf op mijn gewenste gewicht gekomen en gebleven.”

Het onbewuste dieet gaat ervan uit dat te veel eten niets te maken heeft met een gebrek aan discipline of doorzettingsvermogen, maar dat er meerdere oorzaken zijn die zich op meerdere niveaus in jezelf bevinden. Uitgangspunt is dat je iedere oorzaak kunt oplossen. Boog biedt daarvoor 37 concrete oplossingen waarmee je zelf aan de slag kunt. Wie er liever hulp bij heeft, kan begeleiding krijgen via e-coaching.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Doe jij ook mee aan de 5:2 revolutie?
Lees ook:Voel je goed met nieuwe Atkins-dieet
Lees ook:De nieuwste trend op dieetgebied: 2 dagen vasten
Lees ook:Snel slank met Dr. Frank
Lees ook:Sonja Bakker wordt opgevolgd door Bep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.