Afghaanse vrouw speelt grote rol in trilogie Walter Lucius

Vandaag verschijnt ‘De vlinder en de storm’ van Walter Lucius. Dit thrillerdebuut is het begin van de Hartland-trilogie, een emotionele en levensgevaarlijke zoektocht van journaliste Farah Hafez naar haar Afghaanse afkomst.

Afghanistan en vrouwen spelen een grote rol in het boek van Walter Lucius. Hij laat in dit eerste boek zien dat een nieuwe generatie jonge Afghaanse vrouwen Nederland koesteren als thuisland en hier hun ambities en idealen willen verwezenlijken. Hoofdpersoon Farah – getraumatiseerd door het verleden – heeft zich vrijgevochten en heeft een geheel nieuw leven opgebouwd.

Alvast iets meer over het verhaal:
Een hit-and-run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt alles te maken te hebben met een machtig internationaal crimineel netwerk. Journaliste Farah Hafez raakt samen met haar collega Paul Chapelle verstrikt in een onderzoek dat hen tot in Moskou brengt en grotere politieke dimensies aanneemt dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Hun levens worden op het spel gezet en zullen na deze journalistieke ontdekkingstocht nooit meer dezelfde zijn.

‘De vlinder en de storm’, het eerste boek van de Hartland-trilogie, is niet alleen een wervelende thriller, maar ook een intrigerende vertelling over verloren gewaande idealen en liefdes.

Over de auteur
Walter Lucius was bijna tien jaar lang regisseur van Het Klokhuis, het dagelijkse populair-informatieve kinderprogramma bij de publieke omroep. ‘De vlinder en de storm’ is zijn fictiedebuut en het eerste deel van de Hartland-trilogie, waarvan het tweede deel zal verschijnen in 2014.

[isbn]9789400501737[/isbn]

Lees ook:Walter Lucius wint Schaduwprijs met De vlinder en de storm
Lees ook:Plaats op Schaduwprijs shortlist: Lucius, Rijnvis en Römer
Lees ook:Millennium-trilogie wereldwijd vijftig miljoen keer verkocht
Lees ook:Millennium-trilogie: meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht
Lees ook:Ambitieuze vrouw lijdt aan Hillary Clinton-complex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.