Misdaadroman voor de lange (regenachtige) zomeravonden

Gister is het nieuwe boek van Åke Edwardson verschenen. ‘Verloren ziel’ is een intelligente, sfeervolle misdaadroman. Qua stijl, kwaliteit en leesgenot is het werk van Edwardson vergelijkbaar met Stieg Larsson en Henning Mankell.

In Göteborg worden kort na elkaar drie identieke moorden gepleegd. Politie-inspecteur Sten Ard krijgt hulp van zijn vroegere collega Jonathan Wide, die als privédetective is ingeschakeld bij de verdwijning van het eerste slachtoffer.

Tegelijkertijd wordt de middenstand van Göteborg geteisterd door racistische aanslagen. Deze worden onderzocht door de jonge, verbeten rechercheur Kajsa Lagergren. Wanneer haar speurwerk haar onbedoeld dicht bij de drievoudige moordenaar brengt, neemt de zaak een dramatische wending. Wide en Ard moeten al hun kennis en ervaring inzetten om te achterhalen wie de moordenaar is, waar hij zich bevindt, en wat hij met Kajsa heeft gedaan. Zullen ze op tijd zijn?

Over de auteur
Åke Edwardson (1953) is naast schrijver ook hoogleraar journalistiek. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald, en Edwardson won driemaal de Swedish Crime Writers’ Award voor beste Zweedse thriller. Hij woont in Göteborg.

[isbn]9789400501331[/isbn]

Lees ook:Heb jij Koudwatervrees?
Lees ook:Van der Weijden wil eigen biografie schrijven
Lees ook:De sluipschutter: een graphic thriller
Lees ook:Tips van Noreena Hertz; schrijfster van Eyes Wide Open
Lees ook:Spannend, waargebeurd en onthutsend verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.