Wat gebeurt er als Wall Street zich op medische wereld stort

‘Doodsakte’ is net verschenen, dit is de nieuwe medische thriller van Robin Cook. Een topthriller van hoog niveau met een actueel thema: medische misdrijven en onbelemmerde hebzucht in de verzekeringswereld. Een echte aanrader voor liefhebbers van tv-series als House, Bones, CSI en ER.

De Amerikaans-Albanese studente Pia Grazdani heeft een fantastische stageplek weten te bemachtigen in het laboratorium van dr. Tobias Rothman. Samen met dr. Yamamoto doet hij baanbrekend onderzoek naar stamcellen; deze zouden weleens de oplossing kunnen zijn voor het tekort aan donoren. Dat Rothman ook een persoonlijke drijfveer voor dit onderzoek heeft, blijkt wanneer Pia erachter komt dat zijn ernstig zieke zoontjes alleen door middel van stamceltransplantaties gered kunnen worden.

Ondertussen proberen twee Wall Streetjongens snel en groot geld te verdienen in de levensverzekeringenindustrie waar miljoenen in omgaan en waar letterlijk geldt: de een zijn dood is de ander zijn brood. Als Rothman en Yamamoto opeens ernstig ziek raken door een salmonellabacterie, ruikt Pia onraad en begint ze haar eigen onderzoek. Dat wordt haar niet in dank afgenomen…

Over de auteur
Robin Cook introduceerde met zijn debuut ‘Coma’ een nieuw thrillergenre: de medische thriller. Nog steeds domineert hij dit genre door medische feiten en fantasie met elkaar te verbinden. Cook schrijft zijn boeken niet alleen als amusement, maar ook om mensen bewust te maken van medische praktijken. Robin Cook heeft gestudeerd aan de Columbia University Medical School en aan Harvard. Hij woont afwisselend in Boston en Florida.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Onduidelijk lot voor personage Pia uit Robin Cook’s Nano
Lees ook:Verdieping X, razendspannende thriller van Kim Moelands
Lees ook:De second opinion van Michael Palmer
Lees ook:PVV wil abortuspraktijk drastisch wijzigen
Lees ook:Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.