Perfecte misdaad loopt gruwelijk uit de hand

In het twaalfde avontuur van Nick Stone is Andy McNab op zijn best. ‘Oorlogswond’ is een invoelbare, meeslepende en zeer gedetailleerd geschreven thriller die zich afspeelt in Dubai en Iran.

Drieduizend kilo goud van Saddam Hoessein stelen uit een onbewaakt magazijn in Dubai? Voor twee van Nick Stones trouwste ex-sas-kameraden zou het de perfecte, slachtofferloze misdaad zijn geweest. Maar ze werden verraden… Door de tussenkomst van een terrorist loopt de overval uit de hand, met dodelijk gevolg. A

lleen ex-commando Nick Stone zelf kan de moordenaar van zijn vrienden identificeren en opsporen. Geholpen door een Russische journaliste besluit Stone om stukje voor stukje de puzzel bij elkaar te leggen. Zijn verlangen naar wraak voert hem onder andere naar Iran. Stone raakt totaal verstrikt in een sinister complot waarin hij onbedoeld een sleutelrol blijkt te spelen.

Over de auteur
Andy McNab is een voormalig Brits soldaat. Hij werd wereldberoemd toen hij in 1993 zijn verslag publiceerde van de mislukte sas-missie Bravo Two Zero. Voor deze missie ontving hij onder andere de Distinguished Conduct Medal. In 2010 verscheen de opvolger, ‘Onbreekbare eenheid’. In hetzelfde jaar verscheen het eerste deel van een nieuwe serie die hij samen met Kym Jordan schrijft, ‘De Afghanistan-missie’.

[isbn]9789022999332[/isbn]

Lees ook:Wie is er verantwoordelijk voor Iraanse nucleaire arsenaal?
Lees ook:Nieuwe serie van bestsellerauteur Andy McNab
Lees ook:Een andere kijk op Iran
Lees ook:Mahmoud Ahmadinejad – alles over de president van Iran
Lees ook:Uniek Potterboek brengt ruim 15.000 euro op

2 reacties op “Perfecte misdaad loopt gruwelijk uit de hand

  1. Lynn

    De opvolger van Bravo Two Zero is eigenlijk ‘Immediate Action’ (‘SAS-Commando’ in Nederland). Andy McNab heeft dit na B20 geschreven (hoewel dit zijn leven en werk bij de SAS beschrijft voorafgaand aan de missie in Irak).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Bedankt voor je aanvulling Lynn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.