On the road-roman in tien versnellingen

Hanneke Hendrix heeft weer een nieuwe roman uitgebracht. Zij biedt het antwoord op het gebrek aan vrouwelijke helden in onze literatuur.

Anna is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een kamer deelt met twee andere vrouwen. Over de agent die de kamer bewaakt, stellen ze elkaar geen vragen. Dat er meer aan de hand is, wordt duidelijk als een aantal mannen avondenlang op de parkeerplaats voor het ziekenhuis lijkt te posten. De vrouwen voelen zich bedreigd, schakelen hun bewaker uit en ontsnappen. Daarmee begint een lange, spannende vlucht. Opgejaagd door politie, criminelen en bedrogen mannen komen de vrouwen in allerlei situaties terecht waaruit ze zich alleen door saamhorigheid kunnen redden. Ze worden vriendinnen, tot blijkt dat ieder van hen een reden heeft om de ander te haten.

Over de auteur
Hanneke Hendrix (Tegelen, 1980) debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen. Het leverde onder meer nominaties op voor de Academica Literatuurprijs, de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de Vrouw & Kultuur Debuutprijs. Ze schreef voor Literair Productiehuis Wintertuin, Passionate Magazine, componistenduo Strijbos & Van Rijswijk en festivals als Into the Great Wide Open en Lowlands. In de zomer van 2014 speelt Hanneke Hendrix met Clean Pete en Anne Soldaat de voorstelling Al zegt hij het zelf.

[isbn]9789044531282[/isbn]

Lees ook:Shira Keller winnaar Academica Literatuurprijs 2013
Lees ook:Longlist Academica Literatuurprijs 2013: de namen
Lees ook:Erik Menkveld winnaar Academica Literatuurprijs 2012
Lees ook:Nominaties Academica Literatuurprijs 2012 bekendgemaakt
Lees ook:Genomineerden Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.