Shira Keller winnaar Academica Literatuurprijs 2013

Shira Keller is de winnaar van de Academica Literatuurprijs 2013.Met haar debuut ‘M’versloeg ze ‘De Verjaardagen’ van Hanneke Hendrix en ‘Op de hoogte’ van Christophe van Gerrewey. Aan de literatuurprijs is een award verbonden en een geldprijs van 10.000 euro.

De Academica Literatuurprijs werd uitgereikt in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Presentator Oscar Kocken en tafelheer Abdelkader Benali gaven invulling aan de avond door een interview met de juryvoorzitter, de genomineerden en de winnaar. De prijs werd uitgereikt door de winnaar van de Academica Literatuurprijs 2012: Erik Menkveld.

Over het boek
“Leah Rosenberg werkt op aandringen van haar galeriehoudster aan een zelfportret. Voor het eerst in jaren kan ze zichzelf niet ontlopen. De opdracht voert haar terug naar haar jeugd, naar een rozen kwekende vader, een meelijwekkende moeder en Joodse grootouders met een reusachtige verzameling conservenblikken. En bovenal naar de geschiedenis met Markus Prins, haar zachtmoedige leraar Klassieke Talen. Als vijftienjarige ontmoet ze M. dagelijks bij de Oude Kerk, in een wereld waarin voor anderen geen plaats is. Tot hun samenzijn op een dag dramatisch afgebroken wordt. Nu, vijfentwintig jaar later, vraagt ze zich af of hun hartstocht werkelijk bestaan heeft. Of draagt ze al die tijd een illusie met zich mee?”

Shira Keller is een dubbeltalent. Nadat ze in 2008 als theatermaker afstudeerde aan de Toneelacademie Maastricht, met stevige complimenten van Maria Goos, besloot ze zich fulltime aan het schrijven te wijden, wat resulteerde in haar roman M. Ze leeft teruggetrokken in een Zwitsers bergdorpje, waar ze samenwoont met een goochelaar. Haar debuutroman ‘M.‘ verscheen in september 2012.

[isbn]9789057595134[/isbn]

Lees ook:Longlist Academica Literatuurprijs 2013: de namen
Lees ook:Erik Menkveld winnaar Academica Literatuurprijs 2012
Lees ook:Nominaties Academica Literatuurprijs 2012 bekendgemaakt
Lees ook:Academica Literatuurprijs genomineerden bekendgemaakt
Lees ook:Academica Debutantenprijs voor Ricus van de Coevering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.