Jacqueline Zirkzee schrijft VOC-roman Reimer

De VOC-roman ‘Reimer’ van Jacqueline Zirkzee is vandaag gepresenteerd op De Batavia. Het boek sluit perfect aan bij het Boekenweekthema ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’.

‘Reimer’ vertelt het verhaal van Reimer Rijkerszoon, die nog maar een leerling-apotheker is als hij midden in een pestepidemie terechtkomt. In zijn armen sterven mensen aan de Zwarte Dood. Daarna heeft zijn leven slechts één doel: het vinden van een panacee, een medicijn dat alle ziekten kan genezen.

Door het verraad van een vriend wordt hij gedwongen aan te monsteren op een schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het begin van een lange reis vol ontberingen naar het andere eind van de wereld. Maar ook op zee blijft de pest hem achtervolgen en in zijn rol als chirurgijn krijgt zijn oude streven een nieuwe betekenis. Eenmaal in Indië aangekomen, is hij getuige van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen en beseft hij des te meer hoe hij zijn leven vorm moet geven.

Deze roman over onvervulde dromen en brandende ambities is rijk aan thema’s uit de Gouden Eeuw: de beginjaren van de VOC, de geheimzinnige Rozenkruisers, de gruwelen van de pest en het gloren van een toenemend bewustzijn over de werking van het menselijk lichaam. Door de herkenbare dilemma’s en personages zal de roman ook de minder historisch georiënteerde lezer aanspreken.

Over de auteur
Jacqueline Zirkzee (Leiden, 1960) studeerde geschiedenis en reisde als journalist jarenlang de wereld over. In haar boeken combineert ze haar liefde voor geschiedenis en literatuur. Ze debuteerde in 2001 en schreef diverse romans en verhalen. ‘Reimer’ is haar vierde roman.

Op dit moment houdt ze een blog bij over ‘Reimer’.
- http://themakingofreimer.wordpress.com/
- http://www.facebook.com/pages/Reimer/142644619229343?ref=hl
- @zirkzeeroman

[isbn]9789078905653[/isbn]

Lees ook:Duik in het verre verleden met Jacqueline Zirkzee
Lees ook:Boekenblog leest ‘Eva’s dochter’ van Jaqcueline Zirkzee
Lees ook:Boekenbal opent #Boekenweek2013
Lees ook:Herinneringen aan bijzondere vriendschap met Anne Frank
Lees ook:Zwarte canon over de schaduwzijde van de geschiedenis

2 reacties op “Jacqueline Zirkzee schrijft VOC-roman Reimer

  1. Jacqueline Zirkzee

    Leuk, hoe Boekenblog altijd bovenop het nieuws zit! De lancering van de roman Reimer afgelopen zondag was een groot succes, helemaal in de sfeer van de Gouden Eeuw aan boord van het VOC-schip de Batavia in Lelystad. Zaterdag a.s. geef ik daar trouwens nog een lezing, over de VOC en de Gouden Eeuw, in het museum van Bataviawerf. De hele Boekenweek zijn er Reimer-evenementen in o.a. Maassluis, Vlissingen, Rotterdam en Leiden. Zie de agenda van Uitgeverij de Brouwerij | Barinbooks voor de details. Een fijne Boekenweek allemaal!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie

    Bedankt voor het compliment @Jacqueline.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.