Ontdek roman die Premio Alfaguara prijs won

Zodra de jonge Antonio Yammara een zekere Ricardo Laverde leert kennen, begrijpt hij dat zijn nieuwe vriend een geheim met zich meedraagt. Zijn fascinatie voor het mysterieuze leven van Laverde verandert in een ware obsessie als Laverde wordt vermoord. Hij denkt dat inzicht in diens leven en dood ook inzicht zal geven in de keuzes in zijn eigen leven.

Yammara begint een onderzoek dat teruggaat tot de jaren zeventig, toen een complete generatie noodgedwongen opgroeide onder de constante dreiging van de drugshandel die Colombia uiteindelijk naar de rand van de afgrond zou brengen.

‘Het geluid van vallende dingen’ is het verhaal van een onderbroken vriendschap. Het is een dubbele liefdesgeschiedenis in weinig gunstige tijden, een onderzoek vol suspense naar het verleden van een man en een land, en een röntgenfoto van een generatie gevangen in angst.

Over de auteur
Juan Gabriel Vásquez (1973) woont in Barcelona, maar is geboren in Bogotá, Colombia. Hij studeerde enkele jaren aan de Sorbonne in Parijs. Inmiddels heeft hij vier romans op zijn naam staan. Zijn werk wordt vergeleken met dat van Mario Vargas Llosa en Philip Roth. In 2011 ontving Vásquez de Premio Alfaguara voor deze roman.

[isbn]9789056724382[/isbn]

Lees ook:Juan Gabriel Vásquez wint Premio Alfaguara
Lees ook:Ontdek Ringo van Juan Marsé
Lees ook:David Böhm: Ex-Farc vertelt over leven in hel van Colombia
Lees ook:De waarheid over don Vito van Berta Marsé
Lees ook:Catalaan Juan Marsé wint Cervantesprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.