Catalaan Juan Marsé wint Cervantesprijs

We lezen in Het Laatste Nieuws dat de Catalaanse romanschrijver Juan Marsé dit jaar de Cervantesprijs krijgt, de hoogste literaire onderscheiding in de Spaanstalige wereld. Dat heeft de Spaanse minister van Cultuur laten weten. De prijs is dit jaar goed voor een bedrag van 125.000 euro, 35.000 euro meer dan de voorbije jaren. De Cervantesprijs geldt als de Nobelprijs voor de Literatuur van de Spaanstalige wereld.

Vorig jaar had de Argentijnse dichter Juan Gelman de prijs gewonnen. Met de keuze voor Marsé hield de jury zich aan de ongeschreven regel dat afwisselend auteurs uit Spanje en Latijns-Amerika met de prijs onderscheiden worden. De romans van de 75-jarige Marsé spelen zich meestal in Barcelona af. De schrijver was als kind een slechte leerling en zwierf meestal rond in de straten van zijn thuisstad.

Lees ook:Ontdek Ringo van Juan Marsé
Lees ook:Juan Gabriel Vásquez wint Premio Alfaguara
Lees ook:Mariolein Sabarte Belacortu krijgt Nederlands Letterenfonds Prijs
Lees ook:De waarheid over don Vito van Berta Marsé
Lees ook:Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen

Eén reactie op “Catalaan Juan Marsé wint Cervantesprijs

  1. elswittem

    Hoi iedereen, 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben een tijd geleden nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Maar ok, hallo ieder1

    Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte zoon van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

    bedankt voor de moeite,

    Els Wittem

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.