Het nut van nutteloos onderzoek – Robbert Dijkgraaf

Wat is de kortste weg van A naar B, als je niet weet wat B is of waar het ligt? In dit sprankelende vervolg op het succesvolle ‘Blikwisselingen’ betoogt Robbert Dijkgraaf op overtuigende wijze hoe belangrijk verwondering, intuïtie, kunst en creativiteit zijn in de wetenschap.

Met aanstekelijk enthousiasme laat hij zien hoe de zoektocht naar een antwoord op de schijnbaar nutteloze vraag hoe de wereld in elkaar zit, diezelfde wereld ingrijpend verandert en de moeite waard maakt.

Van legoblokjes tot wondergetallen, van de oerknal tot de maanlanding, van de Groenlandse ijskap tot de Nederlandse politiek – in Dijkgraafs visie is wetenschap overal om ons heen, mateloos fascinerend en voor iedereen toegankelijk. ‘Het nut van nutteloos onderzoek’ is hier zelf het beste bewijs van.

Over de auteur
Robbert Dijkgraaf is universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam en tot juni 2012 president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Daarna begint hij als directeur van het befaamde Institute for Advanced Study in Princeton. In 2008 verscheen zijn ‘Blikwisselingen’ (zeven drukken).

[isbn]9789035138216[/isbn]

Lees ook:Robbert Dijkgraaf zoekt naar Reuzen van de Lage Landen
Lees ook:Robbert Dijkgraaf heropent Het Spinozahuis
Lees ook:Jacques Bos ontdekt het ongrijpbare zelf
Lees ook:Achttien romans maken kans op Libris Literatuur Prijs
Lees ook:Mega-fraude hoogleraar Bax in Ontspoorde wetenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.