Klikken is goed voor je

Of het nu specifiek tussen twee personen plaatsvindt of tussen een artiest en zijn publiek, een klik maakt alle betrokkenen vrolijker, energieker en creatiever. Het is een van de mooiste ervaringen die we kennen en toch weet bijna niemand hoe het werkt. In ‘De magie van de klik’ gaan Rom en Ori Brafman op zoek naar de onderliggende mechanismen van dit intrigerende fenomeen.

Ze baseren zich op inzichten uit de sociologie, neurologie en psychologie en maken gebruik van een aantal boeiende praktijkvoorbeelden, zoals de persoonlijke klik tussen twee wetenschappers die leidde tot een belangrijke nieuwe uitvinding, en de truc waarmee Bill Clinton een klik met zijn publiek tot stand wist te brengen. Onderweg identificeren de auteurs een aantal ‘klikversnellers’, specifieke omstandigheden die ervoor zorgen dat de kans op een klik aanmerkelijk wordt verhoogd.

Net als bij hun vorige boek ‘Onderstroom’, waarin de gebroeders Brafman onze drang naar irrationeel gedrag onderzoeken, worden de bevindingen gepresenteerd als een spannend verhaal dat borrelt van de anekdotes en verrassende inzichten.

Over de auteurs
De gebroeders Brafman vormen samen precies de goede combinatie voor spannende literaire non-fictie: Rom is hoogleraar psychologie en praktiserend psycholoog en Ori is bestsellerauteur (‘The Starfish and the Spider’) en managementconsultant. De broers hebben zo’n sterke band dat ze, naar eigen zeggen, elkaars zinnen afmaken en elkaar naadloos aanvullen tijdens het schrijfproces.

[isbn]9789490574222[/isbn]

Lees ook:Psycholo-geld: over hoe we geld uitgeven
Lees ook:Wat ben je toch slim… Ouders dit werkt niet!
Lees ook:Hell’s Angels krijgen boek met ware verhaal uit handen van Mylène de la Haye
Lees ook:Dikke mensen zijn dom of lui… ontdek Eet mij
Lees ook:Het allerbeste boek over de beste zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.