Sociale Netwerkers verdienen meer

Ondernemers en professionals die werk maken van hun sociale netwerken halen hogere omzetten en verdienen meer. Meer dan de helft van de ondernemers meldt dat hun aanwezigheid op LinkedIn, Facebook of Twitter hun omzet heeft laten stijgen. Sommige ondernemers zagen hun omzet met 150% groeien toen ze actief het Internet op gingen.

Rimke de Groot en Jorine de Bruin ontmoetten elkaar via Twitter. Beide zijn freelance journalist, uit hun kennismaking is een praktische gids voor sociale media ontstaan. Het bijhouden van sociale netwerken kost tijd en moeite, niet de hoeveelheid informatie en berichten is belangrijk maar vooral de regelmaat, de toon en de relevantie. Kortom Sociaal Netwerken via het Internet is iets wat je kunt leren. Geen wonder dat veel ondernemers er gebruik van maken. LinkedIn is favoriet:met ruim 80 procent. Twitter volgt met 20 procent, daarnaast spelen Hyves, Xing, Youtube en Facebook ook een grote rol bij de promotie van zelfstandigen.

Met de komst van sociale media als LinkedIn, Twitter, Facebook en Hyves is zakelijk netwerken echter een stuk eenvoudiger geworden. Sociale netwerken zijn daarmee platforms die ondernemers kunnen gebruiken om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. Je moet wel enkele spelregels kennen om te weten hoe je sociale media als Twitter, LinkedIn en Facebook optimaal in kunt zetten. Sociaal netwerken is iets anders dan het traditionele reclame maken. Het is geen kwestie van zo hard mogelijk roepen hoe goed jij bent in datgene wat je doet.

Hoe sociaal netwerken dan wel werkt komt in dit boek uitgebreid aan bod, door middel van een praktische uitleg hoe de verschillende sociale media werken, interviews met ervaringsdeskundigen en zelfstandig ondernemers die fanatieke gebruikers zijn van sociale netwerken en allerlei voorbeelden, tips en do’s en don’ts waar je als beginnende, maar ook als meer ervaren sociale mediagebruiker direct mee aan de slag kunt.

[isbn]9789074312370[/isbn]

Lees ook:Zo gebruik je sociale netwerken optimaal
Lees ook:Win Basisgids Sociale netwerken optimaal gebruiken
Lees ook:Taalgebruik Sociale media schiet te kort
Lees ook:#Twitter werkt!
Lees ook:Sociaal Lezen met Boeklezers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.