Gids voor huidige en vorige generatie twintigers

Veel jongeren belanden rond hun vijfentwintigste levensjaar in een dal van onzekerheid, verwarring, richtingloosheid en stress. Hoe komt dat? En is er iets aan te doen? Om hiervan een beeld te krijgen vroegen Emilie Röell, twintiger, en Herman van Gunsteren, zeventiger, elf jongeren en elf ouderen naar hun ervaringen als twintigers.

De ouderen klinken, terugkijkend, onbezorgd – ze rolden na een studie gemakkelijk in een baan en wisten zich doorgaans welkom in een samenleving in opbouw. De jongeren van nu kiezen hun toekomst juist in volle ernst en gaan voor goud. Maar dat kiezen blijkt een hele opgave: keuzevrijheid is een verworvenheid, maar kent ook nadelen. De verplichting om de lat hoog te leggen maakt velen tot verliezers.

Juist dat altijd moeten kiezen functioneert tegenwoordig als overgangsritueel naar de maatschappij van volwassenen. Maar hoe welkom zijn jongeren eigenlijk in de samenleving? Van Gunsteren en Röell onderzoeken deze kwestie met een frisse blik en bieden met Jongeren welkom een heldere gids voor de huidige én de vorige generaties twintigers.

Over de auteurs
Emilie Röell is 25 jaar en behaalde masters in filosofie, antropologie en religiewetenschap. Herman van Gunsteren is 72 jaar en was hoogleraar politieke theorieën en rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

[isbn]9789035139336[/isbn]

Lees ook:Gerda Havertong en Abdelkader Benali lezen voor in jeugdinrichting
Lees ook:100.000ste exemplaar aan Herman Koch overhandigd
Lees ook:Druk om te presteren is voor twintigers immens geworden
Lees ook:BN’ers lezen ouderen voor tijdens Nationale Voorleeslunch
Lees ook:Robert Vuijsje wint De Inktaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.