Kapitein Marco Kroon spreekt zich uit over leiderschap

Het boek ‘Leiderschap onder vuur’ van Kapitein Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde is recent verschenen. Voor het eerst deelt hij zijn inzichten en gedachten over leiderschap, en spreekt hij zich uit over zijn ervaringen in het veld. Het boek bevat in de praktijk beproefde lessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.

In ‘Leiderschap onder vuur‘ deelt Neêrlands enige Ridder in actieve dienst zijn persoonlijke ervaringen, verhalen en ideeën. De eerste nacht van Operatie Chitag in Afghanistan, waarin zijn peloton zich in de Chora-vallei omsingeld zag door een vijandelijke overmacht, loopt als een rode draad door het boek.

Leiderschap onder vuur‘ is geschreven vanuit de militaire praktijk. Het staat dan ook vol beeldende beschrijvingen uit het veld. Het boek beschrijft de morele dilemma’s waarvoor Marco Kroon zich als leider zag gesteld, toont hem van een kwetsbare kant die slechts weinigen van hem kennen, en geeft onder meer een verklaring voor zijn standvastigheid tijdens het proces dat het Openbaar Ministerie kort na zijn ridderslag tegen hem aanspande. Het boek is geïllustreerd met 16 pagina’s uniek en persoonlijk fotomateriaal.

[isbn]9789082003604[/isbn]

Lees ook:Unieke verzameling van verhalen van Nederlandse veteranen
Lees ook:Boek voor leiders die het verschil willen maken
Lees ook:Langverwachte vijfde deel in Q-serie Jussi Adler-Olsen
Lees ook:Het managersbrein bestaat niet
Lees ook:Wat voor leider ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.