Lustrumboek SIRE: Een steen in de vijver

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft het eerste exemplaar van het boek ‘Een steen in de Vijver’ in ontvangst genomen. Het boek is samengesteld ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van SIRE (Stichting Ideële Reclame).

Het boek beschrijft hoe tijdens de roerige jaren zestig, waarin bestaande taboes op de agenda kwamen en een nieuwe, mondige tijd aanbrak, zes Nederlandse reclamemensen naar voorbeeld van de Amerikaanse Advertising Council zich sterk maakten voor een gelijksoortig initiatief op het gebied van sociale communicatie. Nu, 45 jaar later maakt SIRE zich nog steeds sterk voor onderbelichte maatschappelijke thema’s.

“Creativiteit in communicatie, die niet voor commerciële doelen maar ten nutte van de gemeenschap wordt ingezet. De Nederlandse samenleving wordt bewust gemaakt van haar tekorten, maar ook van haar kansen en mogelijkheden. De campagnes van SIRE zijn een begrip geworden, het gebruik van de naam behoeft ook al lang geen nadere toelichting meer. Iedereen kent het verhaal achter de naam: onafhankelijk en betrokken, niet religieus maar wel humanitair, geen politieke kleur en toch een duidelijk standpunt, overtuigend zonder dwingend te worden, moralistisch zonder te willen betuttelen,” schrijft Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, in zijn inleidende essay voor dit boek.

Een groot aantal door SIRE onder de aandacht gebrachte thema’s passeren in dit lustrumboek de revue. Zowel terugkerende thema’s als vuurwerk en ‘de maatschappij dat ben jij’ tot minder vaak besproken maatschappelijke onderwerpen dyslexie en pleegzorg.

“Uiteraard proef je de creativiteit, de liefde voor en het geloof in de kracht van reclame waarmee het allemaal is begonnen en waar het ook vandaag bij SIRE nog om draait,” vat SIRE-voorzitter Jack de Graaff in zijn voorwoord samen.

[isbn]9789090271033[/isbn]

Lees ook:Bol moet stoppen met misleidende gratis verzendkosten reclame
Lees ook:Een sterk en kritisch tijdsbeeld
Lees ook:Baanbrekend werk over creativiteit van Ken Robinson
Lees ook:Een goed verhaal over succesvol leiderschap
Lees ook:Gouden Eeuw Award voor Harry Mulisch

Eén reactie op “Lustrumboek SIRE: Een steen in de vijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.