Gouden Eeuw Award voor Harry Mulisch

Harry Mulisch is een prijs rijker. De schrijver krijgt de Gouden Eeuw Award voor zijn gehele oeuvre, zo meldde stichting Nederland Positief gisteren. De stichting kent de onderscheiding toe ‘als een ode aan de creativiteit van de Nederlandse samenleving’. De naam van de onderscheiding verwijst naar de Gouden Eeuw, een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Henny Huisman, als beschermheer aan de stichting verbonden, presenteert in september het gala van de Gouden Eeuw Awards. De prijzen stonden voorheen bekend als Glamour Awards. Nederland Positief viert met het aankomende gala haar vijfjarig bestaan. De stichting zet zich in voor een betere en positieve samenleving.

Lees ook:Gouden Ganzenveer 2013 voor Ramsey Nasr
Lees ook:Tirza belangrijkste roman van de 21ste eeuw
Lees ook:Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1300-1400
Lees ook:Joc Cohen leest korte versie van boek Geert Mak voor
Lees ook:Aanslag Koninginnedag ook gevolgen voor uitgeverij Thoth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.