De wereld is hetero – maar ik heb geen bezwaar

Om uit de kast te komen, moet je er eerst inzitten. Hoe komt iemand in die kast terecht? Wordt iedereen geboren als hetero? Jip van Zeist zet het homotolerante Nederland flink op zijn kop met haar nieuwe boek over hetero-emancipatie.

‘Ik heb geen bezwaar hoor!’ was zijn reactie toen ik vertelde dat ik een vriendin had. ‘De wereld is hetero – maar ik heb geen bezwaar’ is een boek dat je moet lezen als je iemand kent die ‘ook zo’ is. En vooral als jij de volgende keer niet met de mond vol tanden wil staan wanneer het over hetero-emancipatie gaat.

Want wat is homosociaal nu weer en zijn hetero’s ook helemaal hetero? Met een soepele afwisseling tussen speels en serieus neemt de auteur Jip van Zeist lezers, die net als zij niet van hokjes en etiketten houden, mee door het land van vooroordelen en onnadenkendheid. Via andere invalshoeken brengt ze dit met humor ter sprake waardoor de lezer makkelijk op het verkeerde been wordt gezet.

En wat moeten we er dan van denken? Het boek houdt de lezer op scherpe wijze een spiegel voor over een sterk onderbelicht aspect van onze uitbundig tolerante samenleving, waarin iedereen mag kletsen over alles.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Komrij over Gerard Joling en Gordon
Lees ook:Gratis, Mede namens mijn vrouw
Lees ook:Heeft de koningin goede manieren?
Lees ook:Boekenblog leest het waargebeurde verhaal Uit Zicht
Lees ook:Google zoekt schrijvers via 7 miljoen dollar aan advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.