Onthullende getuigenis van een moslim die christen werd

‘Duur betaald’ is het waargebeurde verhaal van een Irakese moslim die zich tot het christendom bekeert en hiervoor een hoge prijs betaalt. ‘In de islam was ik een levende dode, in het christendom ben ik een levende levende’, aldus de auteur. In zijn actuele boek beschrijft hij op aangrijpende wijze zijn worsteling met het geloof, die uiteindelijk leidt tot een vlucht naar Frankrijk.

Joseph Fadelle is een jonge Irakese moslim uit een vooraanstaande sjiitische familie. Tijdens zijn militaire dienst raakt hij bevriend met een christen. Tussen de twee groeit een paradoxale vriendschap met confronterende gesprekken over ideologie en religie. Langzamerhand begint hij zijn eigen geloof in twijfel te trekken. Terug in het burgerleven heeft hij nog maar één wens: zich bekeren tot het christendom. Maar de prijs is hoog: intimidaties, geweld, gevangenschap en marteling worden zijn deel. Een fatwa wordt tegen hem uitgesproken en hij vlucht met zijn gezin naar Frankrijk.

In Irak worden dagelijks christenen ontvoerd en gedood. Het aantal christenen is de afgelopen tien jaar afgenomen van 1,4 miljoen naar slechts 200.000. Tachtig procent van de jonge christenen wil het land eigenlijk verlaten. Dit boek is een prachtige illustratie van het lot van de christenen in moslimlanden.

[isbn]9789020999860[/isbn]

Lees ook:Elizabeth Strout wint Pulitzer voor beste literatuur
Lees ook:Drie Hoofden op een Kussen wint Vier Vrijheden Award
Lees ook:Nominaties Rachida Lamrabet, Ramsey Nasr en Nazmiye Oral
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid
Lees ook:Debuutroman Luize Valente brengt geschiedenis tot leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.