Urban farming makkelijk en leuk met Snor-boek Zelfgeboerd

Urban farming is hot. In grote steden poppen de lokale initiatieven bij bosjes op. Steeds meer mensen moestuinieren ook thuis, wat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn als je de revolutionaire moestuinkistjesmethode volgt die beschreven staat in het boek ‘Zelfgeboerd’ dat vandaag uitkomt. In dit boek over urban farming leer je – naast groenten te verbouwen – hoe kippen en bijen te houden in de stad en hoe te koken met de opbrengst van je dak of balkon.

We willen weten waar ons voedsel vandaan komt. Dus eten we steeds meer biologisch, maar verbouwen we ook steeds vaker onze eigen groenten. Ook in de stad waar weinig traditionele buitenruimte is. Maar dan wel op een nieuwe manier: op je balkon, tegen je gevel. Helemaal niet moeilijk, gewoon de zaadjes op je vensterbank voorzaaien of kleine plantjes kopen bij het tuincentrum. Moestuinieren is superleuk bovendien. En kinderen eten veel beter van groenten die ze zelf hebben zien groeien, dan van groenten uit de supermarkt.

Stappenplannen
Het boek ‘Zelfgeboerd’ bestaat uit makkelijke stappenplannen en informatie over hoe groenten te verbouwen op je dak, gevel of op je balkon. Ook leer je hoe kippen en bijen te houden en krijg je tips over wildplukken in de stad. Daarnaast staan er in ‘Zelfgeboerd’ meer dan 50 smakelijke recepten in die je met de oogst kunt maken. Verzonnen door Marian Flint, gefotografeerd door Anna de Leeuw. Het rijk geïllustreerde boek is geïllustreerd en vormgegeven door Studio Boot in Den Bosch.

Over de makers
Auteur Marian Flint is beeldredacteur van Jamie Magazine. Studio Boot is een toonaangevende ontwerpstudio uit Den Bosch die eerder voor Snor onder andere het boek ‘Zelfgeoogst!‘ ontwierp. Dit boek won een Gourmand Cookbook Award voor beste coverdesign en is inmiddels in het Duits vertaald. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij uit Utrecht die erom bekend staat stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Geniet met volle teugen van groenten uit eigen tuin
Lees ook:Leer omgaan met spanning en innerlijke onrust
Lees ook:Nieuw Snor-boek: Zwangerschapsplakboek
Lees ook:Uitgeverij Snor verkoopt rechten aan Amerika
Lees ook:Niets meer te verliezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.