Koningin Beatrix ontvangt eerste exemplaar ‘Avonturen van Friso’

Er is een nieuw kinderboek verschenen bij Blauwwaterland Uitgevers. ‘Avonturen van Friso, het kleine prinsje van Blauwwaterland’ is het eerste boek in een reeks, geschreven door Mireille de Vries-Numbi. Ze schrijft sprookjes over een koningshuis met drie prinsjes. De serie begint met de aflevering ‘Friso maakt ontbijt’. Koningin Beatrix heeft het eerste exemplaar ontvangen.

Blauwwaterland Uitgevers is een jonge uitgever van kinderboeken die gaat samenwerken met drie categorieën auteurs. Zo gaan ze boeken uitgeven die voor en door kinderen geschreven zijn en gaan ze nieuwe talentvolle schrijvers faciliteren. Maar in het bijzonder gaat Blauwwaterland Uitgevers aandacht besteden aan nieuwe Nederlanders. Met name Nederlanders voor wie Nederlands niet de moedertaal is worden extra begeleid. Zij kunnen dit doen omdat de uitgeverij haar focus in eerste instantie legt op het verhaal en het creatief denken van de auteurs. Dit is een stimulans voor talentvolle allochtonen die een passie hebben voor schrijven en het creëren van verhalen, maar denken geen kans te maken bij een conventionele uitgeverij. Mireille de Vries-Numbi is zo’n auteur. Als twintigjarige kwam ze naar Nederland waar ze nu, vijftien jaar later, eindelijk de stap heeft durven nemen om de juiste afslag in haar carrière te kiezen.

Mireille kiest ervoor om de held van haar boekenserie op te dragen aan Prins Friso. Het gruwelijke ongeluk waarbij de prins in coma raakte gebeurde op het moment dat ze klaar was met het schrijven van de eerste twee afleveringen. De schrijfster vindt dat Prins Friso meer positieve gedachten nodig heeft op dit moment en dat hij zeker niet vergeten mag worden. Ze gelooft in de kracht van gedachten en hoopt en wenst dat hij wakker wordt. “Daar waar de wetenschap tekort schiet, daar komt alleen God, daar komt de kracht van gedachten”, aldus Mireille. Dit is ook de reden dat ze de reeks ‘Avonturen van Friso, het kleine prinsje van Blauwwaterland’ begint met de aflevering ‘Friso maakt ontbijt’. De koningin heeft het allereerste exemplaar gekregen.

De debuterende schrijfster is gefascineerd door haar tweede vaderland, Nederland. Ze vertelt er mooie sprookjes over aan kinderen. Naast fictie, geeft ze in elke aflevering ook kennis over Nederland, onder de naam Blauwwaterland. In haar boek is Friso een kleine, slimme prins die zich nooit verveelt. Hij woont met veel plezier in een prachtig kasteel met oneindig veel regels. Hij doet zijn best om die regels te volgen, maar soms is dat best moeilijk. In ‘Avonturen van Friso, het kleine prinsje van Blauwwaterland’ heeft het stoere prinsje steeds een nieuw plan om verveling te voorkomen. Zijn twee broers, Lex en Stijn, worden erbij betrokken zodat de mooie plannen uitgevoerd kunnen worden. Het trio is complementair en zit vol verassingen, waardoor de koningin iedere keer weer versteld staat.

De sprookjes over Nederland en het boek van Friso moeten over de hele wereld gelezen worden, vindt Mireille. En daarom is ze van plan het boek ook in het Frans, haar moedertaal, en in het Engels uit te geven.

Lees ook:Jutta Chorus schrijft biografie over turbulente jaren Beatrix
Lees ook:Late sprookjes van Arthur Docters van Leeuwen
Lees ook:Efteling sprookjes in luciferdoosjes
Lees ook:Alpiene gevaren; een boek om veilig de bergen in te gaan
Lees ook:Lang leve onze koningin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.