Alpiene gevaren; een boek om veilig de bergen in te gaan

Heel Nederland heeft het op dit moment over niets anders dan het zware ski-ongeluk van Prins Friso, waarbij hij werd overvallen door een lawine. Het is niet zeker of de zoon van Koningin Beatrix ooit nog bij zou komen. Maar wat moet je doen om lawines te voorkomen en hoe red je je zelf? Robert Steenmeijer beschrijft dit, en vele andere zaken, in ‘Alpiene gevaren’.

Dit is een praktisch zakboek voor iedereen die in de bergen onderweg is, op welk niveau dan ook. Aan bod komen de gevaren van alle takken van de bergsport (inclusief bergwandelen), waaronder steenslag, lawines, vallend ijs, sneeuwblindheid, onderkoeling, moeilijke oriëntatie, val in een gletsjerspleet, val op een steile sneeuwhelling etc. Ook aan EHBO wordt de nodige aandacht besteed.
 
Over de auteur

Robert Steenmeijer werd als eerste Nederlander gediplomeerd Oostenrijks berg- en skigids. In de Alpen ondernam hij talloze beklimmingen en skitoeren, en vele eerstebeklimmingen staan op zijn naam. Hij leidde meer dan 30 expedities over de hele wereld. Robert examineert tochtleiders en kliminstructeurs

[isbn]9789043914055[/isbn]

Lees ook:Als je onschuldig vast zit…
Lees ook:Margaret Atwood geeft in MaddAddam visie op toekomst
Lees ook:De tragiek van een generatie topklimmers
Lees ook:Bereik koop je, aandacht moet je verdienen
Lees ook:Senioren leren werken met Apple OS X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.