Op de Achterbank met Digi-doeboek

‘Nee, we zijn er nog lang niet.’ ‘Hou ‘s op met die vieze geluiden.’ ‘Zo kan papa zich niet concentreren, jongens!’ Op vakantie zijn is leuk, maar op vakantie gaan is vaak een regelrechte ramp. Om gejengel op de achterbank tegen te gaan verzon Uitgeverij Snor een ouder- én nieuwerwets vakantie-doeboek voor kinderen: ‘Op de Achterbank’. Dit boek combineert een gezellig vakantieboek met nieuwerwetse smartphone-games.

‘Op de Achterbank’ is een papieren vakantieboek met onder andere een autobingo, ganzenbord en grappige raadsels. Bij het boek horen vijf Augmented Reality (AR)-games. Augmented Reality is een techniek waarbij computerbeelden aan de realiteit worden toegevoegd. Als je door een telefoon naar het boek kijkt, komen er digitale spelletjes tevoorschijn. Bijvoorbeeld: een spelletje waarbij je een auto door een brandende hoepel moet laten springen, apen uit de Eiffeltoren moet tikken en kasteelbrandjes moet zien te blussen. Deze offline spellen kunnen kinderen uren spelen, zonder dat vader en moeder zich blauw betalen. Nadeel: je bent je smartphone tijdelijk kwijt aan je kinderen.

KotsApp
Bij het boek hoort ook een gratis kotsApp. Een mooi vormgegeven app voor iPhone en Android – waarmee je met een knop vreselijk gebraak kunt produceren. Met de reactie van de ouders (‘Hou daar eens mee op’) kun je vervolgens de achterbank-bingo uit het papieren boek proberen te winnen.

De makers
Gerard Janssen (1967) schreef de tekst voor het boek. Maartje Kuiper verzorgde illustraties en vormgeving van het boek en van de bijbehorende apps. De AR-app (voorlopig alleen nog voor Android beschikbaar) is ontwikkeld door Beyond Reality in Purmerend. De kotsApp voor iPhone en Android is ontwikkeld door Eelke Feenstra uit Utrecht.

[isbn]9789079961146[/isbn]

Lees ook:100% APP & BOOK: de taalgids van nu
Lees ook:Niemand de deur uit!, het vakantieboek voor thuisblijvers
Lees ook:Voorleestijd-app: altijd een voorleesverhaal bij de hand
Lees ook:Stedengidsserie 100% ook als app verkrijgbaar
Lees ook:Nederlands kinderboek op iPhone, iPad en iPod touch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.