Boekenblog leest de Voedselzandloper

Iedereen gaat vanuit de ‘Schijf van 5’ eten, maar wat nou als die schijf achterhaald is en er tegenwoordig veel meer bekend is over ons eten en er meer mogelijkheden zijn? Daar schrijft Kris Verburgh over. Hij gelooft niet in de ‘Schijf van 5’ en heeft zijn ‘Voedselzandloper’ ontworpen. Boekenblog leest voor jullie zijn boek.

Verburgh begint in zijn boek je eerst te vertellen over geneeskunde, diëten en voeding. Wat er in dat deel naar voren komt, is bijvoorbeeld dat diëten helemaal niet zo gezond is. Het is goed dat je voor een bepaalde periode rustiger en gezonder met eten gaat doen. Maar na een paar weken of maanden ga je weer terug naar je oude patroon. Hij gelooft meer in het veranderen van je levensstijl.

In het tweede deel worden de driehoeken, cirkels en zandlopers die er bestaan besproken. Verburgh legt je vooral uit wat er goed en ‘slecht’ is aan deze voedselvoorschriften. Ze zijn achterhaald en tegenwoordig hebben we gewoon meer keuze uit verschillende producten.

Daarna komen de drie basisprincipes. Hij bespreekt hier basisprincipes die je helpen met gezonder eten. Wat ik leuk en knap vind van Verburgh is dat hij moeilijke gezondheidszaken rondom je lichaam makkelijk uitlegt. Met plaatjes en vergelijkingen ga je begrijpen wat er in je lichaam gebeurt.

Daarna is de voedselzandloper aan de beurt, deze bestaat uit 4 lagen en elke laag wordt grondig uitgelegd. Als je ook naar de voorkant van het boek kijkt, zie je een zandloper met eten. Bovenaan zie je bijvoorbeeld aardappels, rijst en pasta. Volgens Verburgh zijn dat te veel koolhydraten die je lichaam niet nodig heeft. Daarna kijk je naar de vervangers van de bovenste trede, de onderste trede. De vervangers zijn verschillende soorten groentes, zoals sla, peer of bleekselderij.

Als je gezonder wilt leven en wilt afvallen en niet alleen maar diehard wilt sporten, is dit boek zeker een aanrader. Je leert op je eigen niveau en eigen stijl hoe je je leven zo aanpast dat je gezonder leeft, maar wel nog af en toe gezond kan snoepen.

Tekst: Meike Storck

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Voedselzandloper: ons eten, bepaalt hoe snel we verouderen
Lees ook:Kris Verburgh scoort met De voedselzandloper
Lees ook:Voedsel verleiding: psychologie van eten onder de loep
Lees ook:Een kilo gezonde informatie
Lees ook:Ingrediënten die je lichaam een boost geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.