Een beetje stress is juist goed voor je baby

Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap licht gestrest waren, blijken hoger te scoren op cognitieve en motorische vaardigheden dan kinderen van moeders die weinig stress ondervonden. Dat stress tijdens de zwangerschap altijd slecht is, is een van de bakerpraatjes die ontkracht worden in Hoe meer chocola, hoe zoeter je baby?

Wetenschapsauteur en aanstaande moeder Jena Pincott had haar buik vol van alle fabels rondom zwangerschap en besloot uit te zoeken hoe het wonder werkelijk werkt. Ze stelde niet alleen praktische en klassieke, maar ook ongewone en ongemakkelijke vragen: Hebben moeders een beter stel hersenen? Zorgt het geven van borstvoeding voor slimmere baby’s? Vergeten we de pijn van de bevalling echt? Waarom stinkt de aanstaande vader opeens? Heeft het luisteren van Mozart tijdens de zwangerschap effect? Krijgen bazige bitches vaker een zoon? Is een beetje alcohol echt zo slecht? Pincott zocht in de wetenschap naar antwoorden hierop en doet daarvan op vlotte wijze verslag. Het resultaat is een spitsvondig boek voor nieuwsgierige, informatiebeluste ouders in spe.

Over de auteur
Jena Pincott schreef eerder het boek ‘Do Gentlemen Really Prefer Blondes?‘ dat internationaal een groot succes werd. Ook publiceert zij regelmatig in The Huffington Post en Psychology Today.

[isbn]9789490574765[/isbn]

Lees ook:Kamervragen naar aanleiding van Onze kinderen en alcohol
Lees ook:Harold Hamersma maakt wijnreis door zijn lichaam
Lees ook:Hét Negen Maanden Boek sterk herzien
Lees ook:Onmisbare inzichten voor een optimale opvoeding
Lees ook:Zwangere zaken: boekwerk over zwangerschap en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.